Bennie Jolink noemt ongevaccineerden ‘Achterlijke Asociale Wappies’

0

Bennie Jolink ligt onder vuur nu hij op Facebook mensen die niet gevaccineerd zijn tegen corona ‘Achterlijke Asociale Wappies’ noemt. ‘Iedereen die niet gevaccineerd is noemen we vanaf nu Achterlijke Asociale Wappie. A.A.W.er dus’, zegt het Normaal-boegbeeld.

Jolink zegt in zijn Facebook bericht dat het tijd wordt om duidelijkheid te scheppen: ‘In Duitsland, België, Frankrijk, en noem maar op, vindt niemand het een probleem om te bewijzen dat je gevaccineerd of getest bent. Wie daar wél over ligt te zeiken is dus een: A.A.W.er!!’.


Het zaterdagavond gepote bericht zorgde direct voor commotie. Honderden mensen reageerden on de gewraakte post. en dat zijn vooral mensen die boos zijn Bennie. De reacties variëren van ‘Ben, je gaat te ver’ tot ‘Wat buj een stuk en ‘Al die media aandacht en politieke omkoping hebben je weinig goeds gedaan, ik zeg: ajuu de mazzel’ en ‘Seniele ouwe debiel’.

Jolink zei geleden te hebben onder corona. Hij werd weliswaar niet ziek, maar wel omdat hij een tijd apart moest leven van zijn vrouw Ellie en bijna niemand meer zag. “In het begin van de lockdown dacht ik: geweldig, ik kan mijn aandacht eindelijk goed verdelen. Ik was met twee boeken bezig, tekende veel en wilde meer tijd aan de jacht besteden. Kort daarna overleed mijn schoonvader aan corona en moesten Elly (zijn vrouw, MvS) en ik tijdelijk op afstand leven. Ik sliep in de schuur en kon zelfs mijn negen kleinkinderen, van wie ik al blij word als ik aan ze denk, niet meer knuffelen. Ik voelde me verschrikkelijk. Ik had er geen zin meer in. Ik herkende dat gevoel uit 1996, toen ik zwaar depressief was.”


Jolink voelde benaderde toen hij een depressie voelde naderen zijn Normaal-maten om regelmatig weer samen te spelen. Dit leidde tot een nieuw album mét boek dat vorige maand uitkwam.