Belgische rechter België handhaaft celstraf Frank Masmeijer: ’Dit is een enorme tegenvaller’

0

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

Beeld: SBS6

Frank Masmeijer had gehoopt vanaf vandaag als weer vrij man door het leven te gaan, maar de vroegere NCRV-coryfee, veroordeeld tot negen jaar cel voor zijn aandeel in een omvangrijke cocaïnesmokkel-zaak (467 kilo!), maar de rechter vindt dat Masmeijer geen goed reclasseringsplan heeft ingediend om op het rechte pad te blijven.


De 59-jarige presentator zit in België een gevangenisstraf uit van negen jaar voor cocaïnesmokkel. Hij heeft er een derde van zijn straf opzitten en kon om vervroegde vrijlating vragen. Dat deed hij ook, maar de rechter vindt dat Masmeijer geen goed reclasseringsplan heeft ingediend om op het rechte pad te blijven. Masmeijer kan het in oktober opnieuw proberen. In De Telegraaf uit Masmeijer zijn ongenoegen over het besluit van de rechter.

“Zoiets heb je niet in de hand. Ik had echt gehoopt dat ik vrij man zou zijn. Ook mijn advocaat vindt het bespottelijk. Ik wil mijn leven weer oppakken. Laten zien dat ik op het rechte pad ben. Ik heb iets gedaan wat niet goed is. Maar ik wil nu ook een keer laten zien dat ik een ander mens ben geworden. Iedereen maakt wel eens een enorme fout in zijn leven. De één een grotere dan de andere. Maar ik vind wel dat je een kans moet krijgen om te bewijzen dat je leven nu anders is.’’


De voormalig quizmaster werd in 2019 in hoger beroep veroordeeld tot negen jaar cel en een boete van 90.000 euro voor zijn betrokkenheid bij de invoer van een grote partij drugs in 2014. Het Belgische Hof van Beroep gaf hem vervolgens zelfs nog een hogere straf dan de rechter eerst had opgelegd, omdat Masmeijer een grotere rol had tijdens de drugssmokkel dan hij zelf stelde.

Masmeijer zit overigens niet in de cel. “Door corona heb ik een strafonderbreking. Daardoor kan ik thuis mijn straf uitzitten. Dat is al een aantal maanden, dus ze kunnen aan alles zien dat ik niet vluchtgevaarlijk of wat dan ook ben. Deze uitspraak is een enorme tegenslag, maar ook hier kom ik wel weer bovenop.” () Ze willen meer informatie over mijn verblijfssituatie. Dat hebben ze allemaal ontvangen, maar schijnbaar niet genoeg. Samen met mijn vriendin Anita wil ik een mooie toekomst opbouwen, maar dat lukt nu niet. Opnieuw moeten we een verzoek voor vervroegde vrijlating aanvragen. Dan ben je weer maanden verder voordat je zaak behandeld wordt,” zegt hij tegen De Telegraaf.

 

Share.