Belgische PRINSES DELPHINE draagt hoed van voormalig K3-tje JOSJE HUISMAN

0

Is dit de doorbraak van ex K3-tje Josje Huisman als hoedenontwerpster? De Belgische prinses Delphine droeg vandaag een hoed die is ontworpen door voormalig K3-zangeres Josje Huisman tijdens de nationale feestdag van België.

Het was een beige hoed met een rood lint, die Josje voor prinses Delphine (54) had ontworpen. De prinses combineerde het hoofddeksel met een rode jurk en beige hakken. “Ik ken deze ontwerper niet”, zegt de prinses in een video die op Twitter is verschenen. Iemand in de kamer legt uit dat de hoed van Huisman kwam, die net een nieuw merk is gestart. Alle Vlaamse meisjes, maar ook jongens, kennen haar, vertelt weer een ander. “K3, hè?” reageert Delphine. “Ik dacht, perfect.”


Josje creëerde de afgelopen jaren hoofddeksels voor het Belgische modelabel Xandres en lanceert in het najaar haar eigen collectie onder de naam Cornelia. Jody Van Geert, een goede vriend van Josje, introduceerde haar bij Delphine en ontwerper Pol Vogels. “We vertelden haar hoe de jurk er zal uitzien en zij stemde haar ontwerp daarop af”, vertelt Van Geert. Zo keerde het rood terug in het lint dat om de hoed was aangebracht.

Prinses Delphine droeg op de nationale feestdag een rode outfit waarop een vredesduif is afgebeeld. De jurk werd gemaakt door de jonge ontwerper Pol Vogels (25). “Ik had tot nog toe alleen voor mannen ontworpen. Ik moest zelfs een vrouwelijke paspop lenen”, vertelde hij.