Belgische koning Filip stopt zijn nieuwe halfzus in de doofpot

0

De Belgische koning Filip zal niet reageren op het feit dat zijn halfzus Delphine nu officieel deel uitmaakt van de familie Saksen-Coburg. Ook het koninklijk paleis zal op geen enkele officiële manier bekendmaken dat de dynastie is uitgebreid uitgebreid met twee prinsessen en een prins. Naast Delphine mogen ook haar kinderen Joséphine (17) en Oscar (12) vanaf nu die titel dragen. De achternaam Saksen-Coburg krijgen ze in tegenstelling tot hun moeder niet.

Een officiële mededeling bij uitbreiding van de koninklijke familie is niet standaard. Tenzij het om een troonopvolger gaat, gebeurt dat alleen op verzoek van de ouders. En Delphine is zeker geen troonopvolger. Wie trouwt zonder toestemming te vragen aan de koning, verliest zijn opvolgingsrecht, en dat heeft Delphine gedaan. Dat bevestigt de woordvoerder van de Belgische koninklijke familie, Rafike Yilmaz.


De buitenechtelijke dochter van de gepensioneerde Belgische koning Albert mag zich prinses Delphine noemen nu het Brusselse hof van beroep heeft beslist dat ze ook de achternaam van haar vader, Saksen-Coburg-Gotha, mag dragen. Begin dit jaar erkende Albert na een jarenlange juridische strijd en na een DNA-test, dat hij Boëls biologische vader is. De kunstenares eiste net zo behandeld te worden als zijn andere, wettige kinderen. Zo heeft ze bijvoorbeeld recht  op een vierde van de erfenis van haar vader, Albert.