België zet FRANK MASMEIJER weer achter de tralies

0

Beeld: SBS6

België heeft oud-presentator Frank Masmeijer (60) weer achter de tralies gezet. Hij zit sinds maandag weer vast in de gevangenis in het Belgische Beveren. De ex-showmaster mocht eerder dit jaar de gevangenis verlaten omdat hij een ‘strafonderbreking’ kreeg vanwege de coronacrisis.


Een woordvoerder van het parket Oost-Vlaanderen heeft een bericht van Shownieuws over de gevangenneming bevestigd. De zestigjarige Masmeijer, onder meer bekend van het NCRV-spel Dinges en de Holidayshow werd in 2019 in hoger beroep veroordeeld tot negen jaar cel en een boete van 90.000 euro voor zijn betrokkenheid bij de invoer van een grote partij drugs in 2014.

Het Belgische Hof van Beroep gaf hem een hogere straf dan de rechter eerst had opgelegd, omdat Masmeijer een grotere rol had tijdens de drugssmokkel dan hij zelf stelde. De rechtbank achtte bewezen dat gevallen presentator ook gewelddadige bedreigingen uitte en 32.000 euro van iemand afhandig te hebben gemaakt door de pincode van die persoon te ontfutselen.


De rechter wees afgelopen februari zijn verzoek om vervroegde vrijlating af.  Hij had er toen een derde van zijn straf opzitten en kon daarom vragen om vervroegde vrijlating. Maar de rechter vond dat Masmeijer geen goed reclasseringsplan had ingediend om op het rechte pad te blijven. In oktober kon de oud-presentator opnieuw een verzoek indienen zo bepaalde de rechtbank.

Hij baalde van het besluit van de rechter, liet hij aan het RTL5-programma Crime Desk weten. “Het is heel lastig. Je moet luisteren natuurlijk. Je moet afwachten wat ze erover zeggen, wat ze ervan vinden. Het moet je gegund worden.”

De ex-showmaster kreeg vervolgens alsnog een ‘strafonderbreking’  vanwege het coronavirus. Masmeijer kende zware jaren in de gevangenis. “Eind van dit jaar komt er weer een zitting waarin bepaald wordt of ik definitief vrijgelaten word”, zei hij na zijn strafonderbreking. “Het is te hopen dat ik tot die uitspraak van de rechtbank buiten de gevangenispoort mag blijven. Vreselijk als ik weer terug zou moeten naar mijn cel. Ik bloei juist weer een beetje op. Maar als ik terug moet, is het niet anders. Dat zijn nou eenmaal de regels.”