Behandelen niet meer mogelijk: Bibian Mentel moet van artsen afscheid nemen van dierbaren

0

Verdrietig nieuws voor Bibian Mentel (48). Haar artsen hebben Bibian verteld dat ze afscheid moet nemen van haar naasten. Er zijn uitzaaiingen in haar hersenen gevonden en een behandelplan is niet meer mogelijk.

Op 27-jarige leeftijd werd er botkanker bij de drievoudig snowboardkampioene Bibian geconstateerd. De kanker kwam in twintig jaar vijftien keer terug, maar Bibian gaf desondanks nooit op.  Nu is na vijf longoperaties, drie nekoperaties, vier rugoperaties, een beenamputatie en talloze bestralingen om de kanker te lijf te gaan, alsnog haar grootste nachtmerrie werkelijkheid geworden en moet ze afscheid  nemen van haar familie en vrienden.


Ondanks het vreselijke nieuws, is de paralympisch snowboardkampioene vastberaden om tot het laatste moment te genieten van haar leven. Op 9 maart geeft ze zelfs nog een seminar. “Afblazen is geen optie, want doorzetten in haar eerste natuur. En wij steunen dat”, aldus de organisator van het seminar.

Afgelopen december liet de altijd positieve Bibian nog aan Shownieuws weten van elke dag te genieten. “We proberen van iedere dag een mooi feestje te maken en mooie herinneringen te maken.”