Beelden van André Hazes in discotheek zorgen voor opschudding: ‘Mensen die in volle coronacrisis samen dansen, de microfoon doorgeven…

0

Foto’s en video’s van het optreden van zanger André Hazes in discotheek Carré in ‘het Vlaamse Willebroek zorgen voor veel opschudding op sociale media. “Mensen die in volle coronacrisis samen dansen, de microfoon doorgeven… Dit is een slag in het gezicht van het zorgpersoneel.” De politie is inmiddels een onderzoek gestart.

Discotheek Carré moet al sinds maart de deuren gesloten houden, maar in het recent geopende restaurant was het feest afgelopen zaterdagavond met het ‘CarréFoodFest’ en een optreden van André Hazes. De foto’s en videobeelden van dat Hazes-concert zorgen inmiddels voor veel tumult.


“Deze beelden zijn een slag in het gezicht van het zorgpersoneel en tonen aan dat voor velen de economie primeert boven gezondheid”, zegt Peter Huyck, diensthoofd Technische Diensten en Exploitatie van het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis van Aalst in Het Laatste Nieuws. “Doen deze mensen dit nu om er zéker van te zijn dat de zogenaamde niet-dringende opnames en ingrepen weer uitgesteld moeten worden? Dit soort activiteiten organiseer je niet aan de vooravond van Fase 2 in de ziekenhuizen.”

Beeld: SBS


Volgens Carré-manager Tim Van Campenhoudt is ‘deze storm van kritiek onterecht’. “Op de foto’s en videobeelden zie je niet alles. Het is logisch dat mensen de leukste momenten van de avond op sociale media zetten, maar we zijn echt wel voorzichtig.” () “We zetten tijdens CarréFoodFest meerdere coronastewards in die een oogje in het zeil houden en onze klanten meteen corrigeren wanneer nodig. Ook André Hazes zelf wees de aanwezigen tussen twee nummers door regelmatig op hun verantwoordelijkheden. Van de feestvierders zat 90 procent dan ook het hele optreden lang braaf op een stoel met de armen te zwaaien. De afspraak is dan ook duidelijk: wie zich niét aan de afspraak houdt, mag na enkele waarschuwingen vertrekken.”

De videobeelden van het optreden zijn inmiddels onderdeel van een politie-onderzoek. “Wij kregen in de loop van zondag inderdaad melding van het feestje dat op zaterdagavond plaatsvond en zijn dan ook een onderzoek gestart naar het al dan niet naleven van de Covid-19-regels”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande tegen de Vlaamse krant. “Het onderzoek naar de gebeurtenissen van zaterdagavond loopt nog.”