BEELD! Prins Andrew leidt dochter Beatrice naar altaar, maar staat niet op huwelijksfoto’s

0

Prins Andrew (60) heeft zijn oudste dochter prinses Beatrice (31) naar het altaar geleid voor de huwelijksplechtigheid in de koninklijke kapel van Allerheiligen op het terrein van Royal Lodge in Windsor, maar de vanwege het epstein-schandaal onder vuur liggende prins staat niet op de door Buckingham Palace vrijgegeven foto’s!

Buckingham Palace verspreidde twee foto’s van het huwelijk van prinses Beatrice en Edoardo Mapelli Mozzi (36) dat meerdere keren werd uitgesteld. Afgelopen vrijdag trouwde prinses Beatrice dan toch nog, maar in het geheim, met haar Eduardo. Prinses Beatrice zou oorspronkelijk eind mei trouwen in St James’s Palace in Londen, maar dat kon vanwege de coronacrisis niet doorgaan. Beatrice besloot daarop in overleg met haar ouders en de Queen een kleine plechtigheid te houden in Windsor.


Het huwelijk werd nu voltrokken in de Royal Chapel of All Saints te gebruiken. De kapel valt onder de jurisdictie van het koningshuis valt en wordt door de Queen zelf ook regelmatig gebruikt voor kerkdiensten. Geheel volgens de Britse coronamaatregelen was het uitgenodigde gezelschap beperkt tot de naaste familie van het bruidspaar en koningin Elizabeth en prins Philip.

Tijdens de dienst werd het Britse volkslied werd ook gespeeld, maar niet meegezongen. Beatrice’s moeder Sarah, hertogin van York, en de moeder van de bruidegom lazen ieder een favoriet gedicht van het bruidspaar voor. Voor Christopher Woolf (4), ofwel ‘Wolfie’, het zoontje van de bruidegom uit een eerdere relatie, was zowel de rol van bruidsjonker als ‘best man.’ weggelegd.


Bruid Prinses Beatrice droeg een ‘vintage’ jurk van Norman Hartnell, die passend werd gemaakt door onder meer de Queen’s huidige kledingontwerper Angela Kelly. De jurk, bezet met diamanten, was volgens Buckingham Palace gemaakt van peau de soie-taft, afgezet met ivoorkleurig duchesse satijn en organza mouwen.

Beatrice droeg ook het zogenoemde Queen Mary-diadeem, dat Elizabeth in 1947 bij haar eigen huwelijk ook had gedragen.