Bastaarddochter Koning Albert wil 3 miljoen voor villa die 1 miljoen waard is…

0
De bastaarddochter van Albert, voormalig koning van België, Delphine Boël (47) kan geen koper voor haar villa in Ukkel vinden. Boël heeft de vraagprijs verlaagd met 35.000 euro naar 2.950.000 euro, maar volgens specialisten in de branche is de villa slechts ruim een miljoen waard…


Maar ook voor 2.950.000 euro is er geen koper te vinden. Volgens de Vlaamse site Realo, gespecialiseerd in de schatting van koopwoningen, ook niet zo verwonderlijk want de vraagprijs is niet een beetje, maar veel te hoog. Ze schatten de waarde op dik één miljoen euro.

Het gaat eigenlijk om twee woningen, maar ze vormen één geheel en zijn samen te koop gezet bij een gerenommeerde makelaar in Brussel. Aan de ene kant woont Delphine met haar man en twee kinderen. In het andere pand woont haar moeder Sybille de Selys Longchamps, de vroegere minnares van koning Albert.


De twee, uit 1927 daterende panden, kunnen samengevoegd worden tot één. Voor de nu gevraagde 2.950.000 euro krijg je, op een stuk grond van 1600 vierkante meter, 650 m2 bewoonbaar oppervlak met negen slaapkamers, zes badkamers en twee garages met plaats voor vier auto’s. De makelaar omschrijft het eigendom als ‘plein de charme’ en ‘de style Zoutois’, verwijzend naar de mondaine kustplaats Knokke-Het Zoute.

Het gezin van Boël zou verhuizen naar Londen, waar zij ook al tot 2003 woonde. Haar moeder zou naar een landgoed in Zuid-Frankrijk verhuizen.