BARBIE werd gedwongen tot prostitutie en werd door politie bevrijd (en nu vrijwillig opgenomen in kliniek)

0

Dat Barbie haar lichaam verkocht in een Haags bordeel was niet vrijwillig. Volgens de voormalig realityster werd ze gedwongen en is uiteindelijk door de politie bevrijd. Inmiddels verblijf Barbie in een afkickkliniek, want haar werk in het bordeel ging samen met drugsgebruik.

De verhalen die verschenen dat Barbie, Samantha de Jong, in een Haags bordeel zou werken zijn waar. Deze week zegt Barbie in Story dat ze weliswaar in een bordeel werkte, maar dat ze dit niet vrijwillig deed. “Ik ben gedwongen. Er wordt momenteel ook onderzoek naar gedaan. Daarom moet ik mijn mond houden. Maar het is de politie geweest die mij twee maanden geleden heeft ‘bevrijd’. Daar was ik heel blij mee. Het was voor mij de ommekeer in mijn leven.”


Momenteel verblijft Barbie in een afkickkliniek. “Ik zit al twee maanden in een kliniek en hier blijf ik nog vier maanden”, aldus Barbie. De kliniek is gespecialiseerd in verslavings- en traumaproblematiek. “De reden daarvoor was omdat ik niet meer het leven wilde leiden dat ik geleid heb. Ik kon er niet meer tegen, ik zag gedwongen in de prostitutie. Dat was zo erg…”

“Als ik verder was gegaan met dat leventje, was ik er niet meer geweest. Ik kan niet op de details ingaan, want het is een periode waar ik met de buitenwereld nog niet over wil praten. Dat doe ik wel met de hulpverleners hier. Ik zit hier nu twee maanden en ik blijf nog vier maanden”, vertelt ze in het weekblad.


In de kliniek heeft Samantha ook afscheid genomen van haar durgsverslaving. “Ik wil nóóit meer drugs gebruiken! En ook de mensen die mij naar de afgrond hebben gebracht wil ik nooit meer zien. Ik ben zo vernederd geweest, dat ik dacht: ik ben niets meer waard. Ik was mezelf zo kwijt. Ik was echt verloren”, vertelde zij over haar drugsgebruik.