BINNENKIJKEN – Oud premier JAN PETER BALKENENDE koopt villa van meer dan miljoen en betaalt contant

0
Jan Peter Balkenende heeft een schitterende villa van ruim meer dan een miljoen gekocht en ook nog eens cash betaald! De 60-jarige Balkenende, was van 22 juli 2002 tot 14 oktober 2010 namens het CDa minister-president van Nederland en ging toen het bedrijfsleven in. Daar heeft hij blijkbaar goed geboerd.

De villa ligt op een afgesloten terrein en direct aan de golfbaan. De vrijstaande design villa met garage, staat op stuk grond van maar liefst 1.595 m² en ligt op een afgesloten wooneiland. Volgens weekblad Privé betaalde Jan Peter €1.150.000,-. De oorspronkelijke vraagprijs bedroeg €1.295.000,-. Het weekblad meldt ook dat Balkende niet naar de bank hoefde voor een hypotheek, want de koopprijs van boven het miljoen werd eigen geld betaald.


In zijn stulpje heeft Jan Peter een riante living van ca. 70 m² met designhaard en maar liefst vier dubbele, openslaande deuren naar de zij- en achtertuin van waaruit hij kan genieten van een prachtig uitzicht richting de golfbaan.

Echtgenote Bianca zal blij zijn met de luxe Poggenpohl woonkeuken met kookeiland die is voorzien van alle denkbare apparatuur (Miele) en aansluitend een bijkeuken heeft met toegangsdeur naar het terras en de garage. OP het gelijkvloers is er ook nog een kantoor voor Balkenende.


Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers, twee luxe badkamers en een separaat toilet. De master-bedroom meet ca. 30m² en biedt toegang tot het dakterras en badkamer ensuite voorzien van inloopdouche, duo ligbad, dubbel wasmeubel en vloerverwarming. De moderne tweede badkamer is uitgerust met een douchecabine, duo ligbad en wasmeubel.

De prachtig aangelegde tuin telt diverse terrassen rondom, een vijver en last-but-not-least een inpandige garage en ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.
Het oude huis van de premier in Capelle staat nog niet in de verkoop, Ook dat is overigens hypotheekvrij.