Familierechtadvocate aan kraambed: Barbie mag zoontje Djemini houden (Jeugdzorg kijkt mee)

0

De vraag was zou Jeugdzorg ingrijpen na de geboorte van Barbie’s derde kindje? Nu het antwoord is er: de bij de bevalling van zoontje Djemino was ook familierecht advocate Mieke Krol aanwezig. “Een klein feestje. Een kindje mag bij zijn ouders blijven. Wat een heerlijk nieuws. Proost” schrijft advocate Mieke op haar Instagram. Voorlopig lijkt Barbie haar zoontje dus te mogen houden.


Bij de bevalling, afgelopen maanden, was ook Gerrit’s dochter Thea aanwezig bleek uit de door Barbie geposte foto’s Zodra de kleine Djemino ter wereld kwam en de eerste foto gedeeld werd noemde Barbie Thea op haar Instagram. Naast de naam van Thea dook nog een andere naam op: die van Mieke Krol. En dat blijkt een familierecht advocate te zijn. Zij vertegenwoordigd Barbie waarschijnlijk in haar niet aflatende strijd met jeugdzorg. “Trotse ouders van Djemino @miekekrol” schrijft Barbie bij een foto van haar en haar kersverse zoon. Ook in een ander bericht noemt zij de advocate. En die advocate blijkt zelf ook dolgelukkig met de komst van de kleine. Op haar Instagram plaatst zij een foto waarop zij lijkt te proosten op de geboorte van de kleine Djemino. “Trotse ouders van Djemino @miekekrol” schrijft Barbie bij een foto van haar en haar kersverse zoon. Ook in een ander bericht wordt haar advocaat genoemd. Opvallend genoeg is advocate Mieke Krol zelf ook dolgelukkig met de komst van de kleine. Op haar Instagram plaatst zij een foto waarop zij lijkt te proosten op de geboorte van de kleine Djemino.

Dat de kleine Djemino bij zijn moeder zou mogen blijven was niet evident. Angelina en Milano, de twee kinderen die werden geboren tijdens haar huwelijk met Michael van de Plas, gingen op rechterlijk bevel bij hun vader en Barbie’s schoonmoeder wonen nadat Samantha niet in staat bleek voor haar kroost te zorgen. De vraag was dan ook of Samantha na de geboorte van Djemino haar kindje wel zou mogen houden of dat het door Jeugdzorg direct uit huis zou worden geplaatst? Die vraag werd afgelopen juli nog actueler toen een vriendin van Barbie beweerde dat die tijdens haar zwangerschap ‘drinkt en snuift’.


De kans leek groot dat Jeugdzorg zou ingrijpen  en in het slechtste geval de jeugdrechter zou vragen  Barbie’s derde kindje direct na de geboorte uit huis te plaatsen. Een ongeboren kind kan namelijk vanaf de geboorte uit huis geplaatst worden als de stoornis van de moeder, denk aan psychische problemen en/of drugsgebruik, een goede en veilige verzorging en opvoeding van het kind onmogelijk maakt.

Bij een dergelijk verzoek van jeugdzorg zou Barbie’s verleden met drugsgebruik, zelfmoordpogingen en de uithuisplaatsing van haar kinderen spreken niet echt in haar voordeel spreken. En wat helemaal niet helpt is dat een vriendin van Barbie, afgelopen zomer, beweerde dat zij tijdens haar huidige zwangerschap niet alleen alcohol dronk, maar ook snoof.

De site ditjes en datjes publiceert een  bericht van het Instagram-account van Barbie waarop een waarschijnlijk inmiddels voormalig vriendin uithaalde naar Barbie.  De woordenwisseling op het social media-account van Barbie ging over schilderwerk bij haar thuis. Haar appartement was blijkbaar aan een verfbeurt toe, maar Barbie was absoluut niet blij met het resultaat van de klusjesman die het werk gratis uitvoerde in ruil voor positieve publiciteit van Barbie.

De ontevreden Barbie gaf ze de klusjesman er behoorlijk van langs op haar Instagram en dat viel in verkeerde aarde bij de vrouw van de klusjesman. Die vrouw, tot dan vriendin van Barbie, noemde haar een ‘ondankbaar kreng’.

“Alles is netjes!!! Het is nog niet klaar, dat is wat anders”, laat de vriendin weten in een reactie op het sociale mediakanaal van Barbie. “,Ze wilden alleen maar meer gratis en ja ik dacht dat het een wereldwijf was tot ik ontdekte dat ze snuift en drinkt tijdens haar zwangerschap.”Wilfred Genee vindt dat er ingegrepen moet worden…

Het had in ieder geval Wilfred Genee niet verbaast als Jeugdzorg zich met de zwangerschap van Barbie had bemoeid. Nadat het nieuws over die zwangerschap afgelopen april bekend werd zei hij in zijn radioprogramma Veronica Inside: : “Op een gegeven moment gaat het toch nergens meer over? Dat meisje is volledig de weg kwijt, onafgebroken eigenlijk. Die moet toch tegen zichzelf in bescherming worden genomen? En haar kinderen tegen haar?” () “Op een gegeven moment is het toch klaar. Er moeten toch mensen zijn die zeggen: ‘We gaan nu ingrepen.’”