Baby BOER TOM kreeg na geboorte RS-virus: ‘Hij had hele hoge koorts en was heel benauwd’

0

Nog geen maand geleden, op 15 november, werd boer Tom, oud-deelnemer van Boer Zoekt vrouw en nu de tuinman in Eigen Huis & Tuin vader van een zoontje. Tien dagen later kreeg de baby hele hoge koorts en was heel benauwd. Toms zoontje, die door hem en vrouw Marieke Kees werd genoemd, bleek het RS-virus te hebben.

Boer Tom (39): hij is voor de tweede keer, in juni 2019 werden hij en Marieke voor het eerst ouders van zoontje Moos, vader geworden.  ‘Wat zal het een heerlijke kerst worden met zijn viertjes!  Super trots zijn we op ons mooie en dappere zoontje en broertje,’ schrijft de tulpenkweker trots bij een familiekiekje op Instagram. De baby kwam al op 15 november op de wereld, maar tien dagen later belandde de baby in het ziekenhuis.


‘Toen hij tien dagen oud was, kreeg hij het RS-virus, een luchtweginfectie. Het virus veroorzaakt vooral ernstige ziekte bij jonge baby’s die benauwd worden door een ontsteking van de kleine luchtwegen (bronchiolitis) of een longontsteking. .

Toen moest hij nog drie dagen het ziekenhuis is”, vertelt Tom bij RTL Boulevard. “Hij had hele hoge koorts en was heel benauwd. Het was best wel akelig, maar aan de andere kant ook best wel fijn dat hij in het ziekenhuis lag.” Inmiddels gaat het weer goed met het ventje.


In 2014 deed boer Tom Groot mee aan het programma Boer zoekt Vrouw. Hij kreeg toen rond de  achttienhonderd brieven. Zijn keuze viel uiteindelijk op Rimke, maar de relatie liep na de opnames stuk. Later kwam hij zijn huidige vriendin Marieke tegen in Schagen.

Een jaar na Boer Zoekt Vrouw ging boer Tom aan de slag als tuinman bij het RTL-programma Eigen Huis & Tuin, waarin hij nog steeds te zien is.