Artsen staan voor raadsel… José Houbee kan al bijna jaar geen vast voedsel slikken

0

José kan al bijna jaar geen vast voedsel slikken. En niemand weet waarom dar haar niet lukt.  Haar specialisten staan dan ook voor een raadsel en de oud Luv’-zangeres zelf is de vervangende astronautenvoeding die haar in leven houdt meer dan zat.

‘Ik ben ten einde raad,’ zegt José Hoebee (66) in het nieuwe nummer van weekblad Privé waarin de zangeres vertelt dat ze geen vast voedsel binnenhoudt en overleeft op flesjes met zogenoemde astronautenvoeding. ‘Nu al bijna een jaar kan ik geen vast voedsel slikken. Dat heeft alles te maken met de tic die ik heb ontwikkeld na de dood van mijn man Will in 2012. Ik blijf op mijn lippen bijten en zuigen. Als je eens wist bij hoeveel artsen ik ondertussen al ben geweest… Geen enkele medisch specialist herkent mijn ziekteverschijnselen. Ze kunnen dan vervolgens ook geen medicijn of therapie voorschrijven. Ondertussen blijf ik maar een beetje aanmodderen. () Via die drankjes en smoothies krijg ik gelukkig wel voldoende vitaminen binnen, maar wat zou ik graag mijn tanden weer eens in een lekkere biefstuk willen zetten!’


Ook alle onderzoeken die Jose het afgelopen jaar heeft ondergaan gaven geen uitsluitsel over wat zij heeft. ‘Ik ben medisch helemaal binnenstebuiten gekeerd. Zo heb ik begin dit jaar een heftig darmonderzoek gehad en is vervolgens mijn galblaas verwijderd. Een uitgebreid MRI-onderzoek in mijn hoofd- en buikstreek heeft ook al niets opgeleverd. Het zal mogelijk niet iets lichamelijks zijn, misschien wel psychisch. Maar daar moet dan toch ook een remedie voor bestaan? Gevolg is dat ik ondertussen meer dan twintig kilo ben afgevallen,’ zegt ze in Privé.

De ziekte van Joste maakte afgelopen februari een definitief einde aan de groep Luv’. De optredens van de groep lagen toen al maanden stil vanwege gezondheidsklachten van zangeres José Hoebee.


In een officiële verklaring liet Luv’ weten dat het steeds moeten annuleren van optredens Marga, José en Chimène een enorm slecht gevoel gaf. ”De dames zijn tot dit besluit gekomen, omdat niet duidelijk is hoelang het nog gaat duren voordat José weer op de bühne kan staan.”