Arts verwijderde hart van Maradona voor begrafenis: ‘Anders zou het gestolen worden’

0

Diego Maradona is zonder zijn hart begraven. Het hart werd verwijderd door zijn arts Nelson Castro uit angst dat het door fans gestolen zou worden. “Er was een groep voetballers die van plan was om de kist open te breken en het hart te stelen”, vertelt de arts op de Argentijnse tv.

Nelson Castro, in een interview met de Argentijnse tv-omroep Eltrece: “Er was een groep voetballers die van plan was om de kist open te breken en het hart te stelen. Toen we ontdekten dat dit zou gebeuren, hebben we zijn hart verwijderd. Daarbij was het ook belangrijk in het onderzoek naar Diego’s doodsoorzaak.” Het hart van ‘pluisje’ zou een halve kilo hebben gewogen.


Aarts Castro schreef het boek over ‘het waargebeurde verhaal’ rond Maradona’s gezondheid. In het boek wordt verteld dat drugs niet de enige reden zijn geweest voor de fysieke achteruitgang van de speler. Komende donderdag is het een jaar geleden dat Maradona op 60-jarige leeftijd overleed.

Na zijn dood gingen in Argentinië duizenden mensen de straat op om te rouwen om de man die het land in 1986 aan de wereldtitel had geholpen.