ANOUK brandt RTL-directeur PETER VAN DER VORST tot op het bot af: ‘Hij belde me op als een gillend speenvarken’

0

Anouk heeft hard uitgehaald naar RTL-baas Peter van der Vorst nadat de zangeres aankondigde te stoppen met The Voice of Holland na het schandaal rondom de talentenjacht. “De dag daarna heb ik Peter van der Vorst als een soort gillend speenvarken aan de telefoon gekregen. Die begon te gillen dat ik een backstabber was en dat we het allemaal samen hand in hand hadden moeten oplossen. Want we hadden zo’n goede band. Dat heb ik helemaal niet. Ik heb de man drie keer gezien en we hebben gewoon een zakelijke afspraak.”

Die reactie van de RTL-directeur vond Anouk maar vreemd vertelde ze maandagmiddag in de Coen en Sander-show op Radio 538. “Ik zei: ‘Gast, hou gewoon je fucking waffel dicht. Je kan beter tekeer gaan tegen al die gasten die hun lul niet hun broek kunnen houden. En niet tegen mij. Daarna heb ik nooit meer iemand gesproken.” En dat begrijpt Anouk niet. “Ik had het wel netjes gevonden in al die weken om te horen wat er gaat gebeuren. Niemand was eruit of het programma nog uitgezonden werd. Er is een hoop opgenomen. Te gekke dingen ook.”


Over onder anderen Ali B en Jeroen Rietbergen, zei Anouk op de radio: “Ik ging sowieso goed met al die gasten. Het is totaal belachelijk wat er is gebeurd. Maar ik mocht ze allemaal. Dat maakt het alleen maar teleurstellender en nog meer awkward wat er allemaal is gebeurd. Mensen die zeggen: ‘dat had ze allang kunnen zien’. Nee! Gewoon je bek houden. Ik socialize niet met iemand, nooit! Iedereen die me kent die weet: ik kom aan, ik doe mijn werk en ik stap daarna mijn auto in. Ik kom niet de kleedkamer in, sta niet gezellig met mensen te kletsen, ik wil gewoon naar huis. Dus ik weet niet wat er allemaal aan de hand is.”

De RTL programmadirecteur zei tegen Shownieuws weten ‘overvallen te zijn geweest’ door het Instagram-bericht van Anouk, waarin ze haar ontslag aankondigde. “Ze had niets vooraf bij ons gemeld. Ook de bewoordingen die ze gebruikte waren heftig, zeker voor iedereen die wel te goeder trouw aan The Voice werkte.” Volgens Van der Vorst nam Anouk pas de volgende dag haar telefoon op. “In dat gesprek liepen de emoties even hoog op, maar dat hebben we ook weer keurig afgesloten. We focussen ons nu liever op belangrijker zaken rondom The Voice, zoals het onderzoek dat nog in volle gang is. Verder was het contact met Anouk altijd prima.”


In De Coen en Sander Show liet Anouk ook weten ’het gebrek aan communicatie’ alarmerend te vinden. Of ze ooit terug zou keren als jurylid bij The Voice weet Anouk nog niet. “Ik weet niet of ik weer mee zou willen werken, er zal wel eerst een flinke bezem door die toko moeten worden gehaald. Maar het feit dat ik nog niks heb gehoord, voorspelt ook niet veel goeds. Dat er niemand op de hoogte wordt gehouden en dat er niet meer gesproken wordt vind ik al een red flag. Want als er niet wordt gepraat, krijg je ook niks beters.”

Advocaat Sébas Diekstra (41), die meerdere vermeende slachtoffers rondom het programma ‘The voice of Holland bijstaat’, noemt het na de uitspraken van Anouk zorgelijk dat er nog steeds niet met alle betrokkenen is gepraat over de misstanden achter de schermen van de talentenjacht.

“Dit zijn heel zorgelijke maar helaas ook herkenbare berichten en deze maken meteen duidelijk dat er een onafhankelijk onderzoek moet komen dat zich niet alleen richt op de vele meldingen van grensoverschrijdend gedrag maar ook op de wijze waarop het management op de verschillende niveaus hiermee omgegaan is”, zegt Sébas tegen het ANP. “Alleen dan bestaat de reële kans dat er ooit echt iets zal veranderen waardoor het risico op herhaling geminimaliseerd kan worden.”