Anouk niet vrijwillig met kaal hoofd, maar om PPD-allergie te beteugelen

0

Anouk, die ook al ernstige reuma heeft, heeft op medisch advies afgelopen september haar haar laten afscheren nadat bleek dat ze een PPD-allergie had. Het stofje waar Anouk niet tegen kan, en dat eczeem veroorzaakte op haar hoofd, zit o.a. in haarverf. Volgens Anouk zal het nog even duren voordat dit uit haar lichaam is. Pas dan laat ze haar haar weer terug groeien.

Wie zo als Anouk eenmaal allergisch is geworden bent voor PPD, zal bij elk volgend contact met PPD een allergische reactie krijgen. Om een reactie te voorkomen, moet Anouk er dus voor zorgen dat ze niet meer in contact komt met producten waar PPD in zit. De allergie op hoofd of gezicht heeft meestal haarverf met PPD als oorzaak.


In Jinek vertelde de zangeres dat zij tijdens de coronatijd een jaar in zelfisolatie leefde en amper haar gezin zag. Dat de3d ze omdat de zangeres heftige astma heeft en daarom extra risico loopt op ernstige symptomen bij een besmetting met het coronavirus.

Anouk woonde bijna een jaar niet bij haar verloofde en haar zes kinderen. “Ik moest echt mijn plekje terugverdienen in huis”, aldus de 46-jarige Anouk. “Mijn partner heeft dat fantastisch opgepakt toen ik weg was. Maar niet op de manier waarop ik het zelf zou doen.” vertelde ze in Jinek.


Toen ze teug naar huis ging heeft ze heeft ze eerst vijf dagen lang lopen schoonmaken. “Ik ben met borsteltjes huilend op mijn knieën door het huis gegaan om het van onder tot boven te poetsen. Ik ben heel netjes op mijn spulletjes, het huis moet georganiseerd zijn. Dan blijft het rustig in mijn hoofd; anders is het totale chaos.”

De 46-jarige zangeres maakte aan tafel bij Jinek ook bekend op 11 juni 2022 met een concert op het Malieveld te komen.