Anouk nadat thuisstemmers Jasper laat blijven in The Voice: ‘Hoe dan? Het is gewoon een kutland’

0

“Hoe dan? Het is gewoon een kutland. Ik begrijp niet waarom het nog steeds zo is dat het land kiest en niet de coaches. Want dit slaat echt, sorry Jasper, fucking nergens op. Really? Zijn jullie helemaal koekoek geworden thuis?!” Jurylid Anouk was het bepaald niet eens met het thuis publiek die Jasper bij de beste zes kandidaten stemde.

Jasper Wever is  door naar de volgend ronde van The Voice of Holland.  En dat terwijl de zingende opticien uit Nieuw-Buinen niet bij stem was tijdens zijn optreden bij het zingen van Bless The Broken Road van de Amerikaanse countryrockband Rascal Flatts.


De juryleden waren niet positief over het optreden van Jasper. “Het was deze keer niet zo goed, het werd een beetje ongemakkelijk”, zei Anouk. “Doe asjeblieft meer ervaring op, dit is nog niet de plek voor jou om te staan.” Ali B. deelde de mening van Anouk. “Je hebt een tweede kans gekregen en zie dit vooral als een les. ik ben het helemaal eens met Anouk. Ga werken aan een scenario waarin je kunt shinen.”

Ook Jaspers coach Jan Smit zag het somber inl. “Je bent nu gewoon je stem kwijt. Als je hees bent kun je er verder weinig meer aan doen. Dat heeft natuurlijk ook met een bepaalde stressfactor te maken.” Omdat Wever vooral onder de douche zingt deed Smit nog een suggestie. “We moeten de volgende keer misschien een douche neerzitten waar je onder kunt zingen.”


Maar dankzij de stemmen van de kijkers hoort Jasper Wever bij de laatste zeven kandidaten en mag hij zijn kunsten nog een keer vertonen. Twee kandidaten moesten het veld ruimen. Het kwartet coaches ging er vanuit dat Jasper het speelveld zou moeten ruimen na een ‘gefaald’ optreden, maar hij zat volgens de kijkers bij de beste zes kandidaten! En dat zinde Anouk niet echt. ‘Dit slaat echt, sorry Jasper, fucking nergens op.’

Terwijl Jan Smit, de coach van Jasper, laat zien dat hij dolblij is, schreeuwt Anouk het haast uit. “Hoe dan? Het is gewoon een kutland. Ik begrijp niet waarom het nog steeds zo is dat het land kiest en niet de coaches. Want dit slaat echt, sorry Jasper, fucking nergens op. Really? Zijn jullie helemaal koekoek geworden thuis?!” Als presentator Martijn Krabbé het opneemt voor de stemmers, begint Anouk zichzelf zelfs te slaan.

Ook Ali B is verbijsterd dat Jasper door is.  “Ik begrijp hier werkelijk… Ik ga niet in discussie. Als zij thuis mogen twitteren over onze keuzes, mag ik ook… Ik moet even verwerken waar ik naar zit te kijken, het is een hele rare situatie.”

Dat Jasper mocht blijven betekende dat Alyssa uiteindelijk het slachtoffer werd. Zij moest naar huis.