ANOUK drie keer met een overdosis in het ziekenhuis (en alleen voor ‘pleurisveel geld’ terug bij The Voice)

0

Anouk heeft drie keer in het ziekenhuis gelegen omdat ze een overdosis drugs had genomen. “Ik ben wel drie keer wakker geworden van de drugs”, vertelde ze. De zangeres liet ook weten alleen voor ‘pleurisveel geld’ terug te keren als jurylid bij The Voice.

“De laatste keer lag ik tussen allemaal 80-jarigen op de hartafdeling. Dat was wel een dieptepunt. Dat ik zo’n bed bezet hield vond ik eigenlijk heel triest”, blikte de 47-jarige Anouk terug in het programma Boerderij van Dorst


Ook dronk de zangeres een keer zoveel dat ze in het ziekenhuis belandde. “Dat ze dan heel je lijf doorspoelen. Ik voelde me zo’n loser, helemaal met die kinderen. Als mensen daarvan hadden geweten, ik had gewoon de kinderen kwijt kunnen raken. Dat was ook wel de laatste keer.”

Anouk zegt dat ze voor het laatst in het ziekenhuis lag rond de scheiding van haar tweede man in 2008. “Ik had ze niet allemaal op een rijtje. Ik heb wel een tijdje nodig gehad om dat allemaal te verwerken. Dat heeft me wel een paar jaar gekost.”


Haar kinderen zijn een belangrijke reden dat de zangeres haar leven inmiddels op de rit heeft. “Op een gegeven moment heb je een bepaalde leeftijd en je hebt kinderen: grow the fuck up.”

Anouk vertelde bij Boerderij van Dorst zondagavond ook alleen terug als te keren coach bij The Voice of Holland als ze daar ‘pleurisveel geld’ voor krijgt. De Haagse rockster zei eerder ook al alleen vanwege het geld ‘ja’ tegen de inmiddels omstreden talentenshow. Anouk vertrok eerder dit jaar bij het RTL 4-programma, dat van de buis was gehaald na aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag door onder anderen coach Ali B en bandleider Jeroen Rietbergen. Ze stelde nooit meer terug te willen naar de ‘corrupte bende’.

Maar geld lijkt voor Anouk veel goed te maken. “Alleen als er echt pleurisveel geld wordt geboden’’, reageert Anouk als andere gast bij Boerderij van Dorst, Gordon, vraagt of ze terugkeert. “Dat (geld, red) is ook de reden waarom ik erin ben gestapt in eerste instantie. Ik kan me niet voorstellen dat mensen dat voor hun lol doen, zeg maar. Zou jij daar gaan zitten zonder dat je betaald zou krijgen, een beetje in een rode stoel gaan zitten en af en toe op zo’n knop drukken? Kom op.’’

Ali B zou volgens vermeende slachtoffers ernstig wangedrag hebben vertoond rond het programma, Anouk weet niet van wangedrag met de man met wie veel chemie had. “Ik vond het helemaal niet zo leuk in het begin,” aldus Anouk. “Ik vond het vooral leuk met Ali. Hij is wel de reden waarom ik ben gebleven. We hadden het ook gewoon altijd superleuk samen, ik heb echt heel veel gelachen met hem.”

De zangeres trouwt komende zaterdag met vriend Dominique tijdens haar eigen concert op het Malieveld in haar geboortestad Den Haag. Het wordt haar derde huwelijk. Ze trouwt dit keer niet in gemeenschap van goederen vanwege alles wat het haar heeft gekost. Haar verloofde vond het prima. “Hij zei: ik teken alles.” Anouk zal na haar bruiloft volgende week de naam van haar vriend Dominique Schemmekes aannemen. Haar verloofde wilde dat graag, zo vertelde de zangeres in Boerderij van Dorst. “Ik twijfelde daar wel aan, want het was niet een achternaam die ik wilde,” zei Anouk lachend. “Maar ik ga het gewoon doen.”