Nooit eerder verteld: Dankzij bemiddeling van oom zijn André Hazes en Monique weer bij elkaar

0

Een oom van André Hazes heeft begin dit jaar bemiddeld om André Hazes en zijn vriendin Monique weer bij elkaar te brengen nadat André, na een aanloop van een half met alcohol gevuld jaar, was vertrokken.  Ik zei tegen Monique: ‘Als ik moet kiezen tussen de drank en dit, dan kies ik drank, want ik kan het niet veranderen.’ En toen ben ik weggegaan…”

“Mijn oom, waar ik ook het programma Getekend voor het leven mee maakte, heeft ontzettend veel met Monique gepraat en hij heeft ook met mij gepraat als een vader. Dat heb ik toch wel gemist. Een vaderfiguur”, zegt André in het nieuwe nummer van Talkies. “Iemand die me op mijn fouten wijst. Bijna al mijn vrienden werken voor mij en dat leidt soms tot belangenverstrengeling. Mijn oom staat volledig los van mij en voelde zich nergens door geremd mij de waarheid te zeggen. Hij heeft me er écht bovenop geholpen en van de drank af te blijven en alles wat daarbij komt kijken, door onder andere te focussen op sport. Ik drink nu weleens een biertje en dan houdt het op.”


Ook Monique praatte veel met oom. “Dat André op een dag weer voor de deur zou staan wist ik zeker, maar ik had niet verwacht dat ik hem nog terug zou willen. Ik wist dat ik er dan voor hem moest zijn, want hij is de vader van mijn zoon, maar wél samen met anderen om ervoor te zorgen dat hij hulp krijgt. Dat hij iemand heeft waar hij mee kan praten. Hij draagt nog te veel mee vanuit het verleden, daar moet over gesproken worden en tegelijkertijd wist ik dat hij dat niet zomaar zou doen. Zijn oom is als het ware zijn therapeut en de sportschool is zijn kliniek. Deze combinatie werkt heel goed.”

Volgens de zanger, zo vertelt hij in Talkies, was hij zichzelf al een half jaar lang kwijt voor hij Monique voor 99 dagen inruilde voor Bridget Maasland. . “Ik ben bij wijze van aan één stuk door dronken geweest. Ik handelde onder invloed (…)Ik zei tegen Monique: ‘Als ik moet kiezen tussen de drank en dit, dan kies ik drank, want ik kan het niet veranderen.’ En toen ben ik weggegaan…”


Dat bewust moment herinnert Monique zich nog maar al te goed. “Zijn laatste woorden waren: ‘Als jij niet kan leven met hetgeen mij gelukkig maakt dan moeten we stoppen.’ En toen zei ik: ‘Dan stoppen we nu.’ Ik kon geen fijne moeder meer zijn en ik was ook geen leuke partner meer. Het deed me pijn maar ik vond het voornamelijk triest voor André dat hij van binnen dus zó kapot was dat hij op dat punt belandde.”

In eerste instantie wilde Monique vervolgens dan ook niet meer terug. “Maar de liefde is groter (…) Gelukkig sta ik stevig in mijn schoenen. En dat is ook de reden dat ik dit nog kan en begrip had voor zijn manier van handelen.”

Share.