Angela Groothuizen over Gerard Joling: ‘Hij is rabiaat rechts’

0


Angela Groothuizen mag dan met Frans Bauer, Ilse DeLange en Gerard Joling in de jury van The Voice zitten als het op politiek aankomt moet ze niets hebben van het nieuwe Voice-jurylid Joling. Groothuizen noemt Joling ‘rabiaat rechts’ en daar heeft de linkse Angela maar weinig mee op.

Angela Grothuizen is blij met Gerard Joling als nieuw jurylid in The Voice zegt ze in de Amsterdamse krant het Parool: “Hij komt ontzettend goed tot zijn recht, produceert niet meer zoveel lawaai en zegt heel zinnige dingen.”


Maar als haar de vraag wordt gesteld ‘Heeft u met hem nog over politiek gesproken? U zegt links te zijn. Joling deed uitspraken als: ‘Het land wordt overgenomen door buitenlanders. We kunnen niet meer terug en dat is de schuld van links.’ is Groothuizen minder enthousiast over Joling.

“Och ja. Hij is zo rabiaat rechts, die jongen. Ik ken Geer nu al 45 jaar. Het is een goeie vent, ik ben dol op hem, maar hij kan pittige uitspraken doen. Dan denk ik: Je mag het gerust vinden, maar moet je dat ook allemaal zo hard roepen?”


En dat zegt Groothuizen ook tegen Gerard Joling. “Jawel. Verleden week nog. Maar ik wil niet over anderen praten in de krant. Ik zeg heus wel een paar harde dingen terug, hoor. Daarbij: het is toch ook prima om het met elkaar oneens te zijn? Het lijkt wel alsof we zijn vergeten hoe dat moet. En zo ver liggen we in Nederland echt niet uit elkaar, hoor.”

In hetzelfde interview zegt Angela Groothuizen ook te verwachten dat haar aflopende contract bij RTL niet wordt verlengd. ““Dat vrees ik niet, daar ga ik van uit. Niet omdat ze mij willen pesten, maar omdat corona gewoonweg veel verandert. Ik had een exclusief contact. Die exclusiviteit vervalt na 1 januari. Ik verwacht dat ze me dan op projectbasis inhuren. Prima, zo heb ik eigenlijk altijd gewerkt.”

Officieel heeft zij overigens nog niet gehoord dat haar contract niet verlengd wordt. “Hoeft niet eens. Ik weet het gewoon. Dat gebeurt ongeveer bij iedereen: allemaal een flexcontract. Maar ik was al van plan om losser te gaan werken. Als deze programma’s achter de rug zijn, ga ik eens rustig in mijn nieuwe huis zitten, neem ik echt even pauze. Nu ik bijna 61 ben, ga ik eens goed kijken waar mijn prioriteiten liggen. Ik wil een podcast gaan maken en denk erover mijn schilderwerk op te pakken.”