Angela de Jong wil PETER GILLIS met zijn Massa Is Kassa van de buis

0

Angela de Jong wil Peter Gillis (60) met zijn Massa Is Kassa van de buis NU Gillis ervan verdacht wordt in mei van dit jaar zijn partner Nicol Kremers (32) te hebben mishandeld in zijn vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. Talpa liet vervolgens weten dat de zaak ‘een privékwestie’ is en dat het nieuwe seizoen van hun realityserie gewoon op SBS6 wordt uitgezonden. Onbegrijpelijk vindt Angela de Jong (46).

Aanvankelijk ontkende Gillis en zijn Nicol dat er iets gebeurd zou zijn, maar later spraken zij over ‘een incident in de privésfeer’. Het Openbaar Ministerie spreekt over het mishandelen van Nicol: Gillis zou haar onder meer in haar rug en neus hebben gebeten en in haar borsten hebben geknepen.


Reden voor televisierecensent Angela de Jong om om vrijdagavond in Jinek te zeggen dat Peter Gillis voorlopig niet op de buis moet komen. Ze snapt niet dat Talpa Massa is Kassa vanaf komende dinsdag gewoon weer op tv brengt. “Iemand is pas schuldig op het moment dat ‘ie veroordeeld is, maar met alles wat daar loopt bij Talpa op het moment – want er zijn natuurlijk nogal wat presentatoren waar een zaak tegen loopt of een smetje aan zit – Johnny (De Mol, red) is er vanaf gehaald omdat hij, als ik het goed zeg, een aangifte van huiselijk geweld tegen zich heeft lopen en dat er een klacht ergens is ingediend, of een melding is gedaan. Hij moest er toen wel af. En nu wordt er gezegd: dit is een privézaak”, stelde ze in Jinek.

Dan: “Ze hebben natuurlijk ook geen andere programma’s, maar ik zou zeggen: schort het even op, wacht die rechtszaak af en op het moment dat er vrijspraak is dan kunnen we die serie meteen de buis op knallen. Dat zou ik het meest logische vinden”, aldus de columnist.