André van Duin in tranen om overleden man in Matthijs Gaat Door

0

André van Duin raakte geëmotioneerd toen hij met Matthijs van Nieuwkerk sprak over zijn overleden man Martin Elferink. Die overleed vorig jaar aan de gevolgen van darmkanker, de ziekte die Van Duin nu zelf ook heeft getroffen. Toen de presentator wat dieper in ging op het bewogen jaar van Van Duin, kon de 73-jarige Rotterdammer zijn tranen niet meer bedwingen.

In Matthijs Gaat Door, het nieuwe programma van Van Nieuwkerk, praatte Van Duin over het rouwproces na het overlijden van Elferink, maar ook over zijn eigen ziekte en de dood.


“Ik denk dat er nog wel iets bestaat. Een soort materie ofzo, ik kan het moeilijk omschrijven”, reageerde Van Duin op de vraag of hij gelooft in iets na de dood. Hij heeft zijn overleden partner nog altijd in de buurt. “Ik overleg ook dingen met Martin thuis. Waarschijnlijk hoort hij het allemaal niet, maar misschien ook wel.”

Ondanks het overlijden van zijn man Martin en zijn eigen gezondheidsproblemen, zegt de cabaretier alles nog goed te kunnen relativeren. “Je gaat allemaal een keer dood. Als er nu een einde aan was gekomen, had ik daar ook wel vrede mee gehad”.


In de uitzending bedankte Van Duin de mensen die hem de afgelopen tijd hebben gesteund door middel van appjes, post en mails. Daar heeft hij veel aan gehad. “Heel, heel, heel hartelijk bedankt voor de steun”.