André van Duin hield darmkanker maandenlang geheim: ‘Het gaat helemaal goedkomen!’

0

André van Duin is de afgelopen vijf maanden werd behandeld tegen darmkanker! Juist in de week dat Van Duin vorig jaar zijn grote liefde, echtgenoot Martin Elferink, verloor werd hij maandag zelf ontslagen uit het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam. Vorige week onderging van Duin een succesvol uitgevoerde operatie waarbij de door chemokuren reeds geslonken tumor redelijk eenvoudig kon worden verwijderd.


Slechts een klein groepje intimi wist van de medische problemen die Andre van Duin teisterden, in het voor hem uitgesproken rampjaar 2020 schrijft weekblad Privé vandaag. 2020 Begon voor van Duin op 13 januari 2020 met het overlijden van man Martin.

In de zomer kreeg hij darmklachten. De huisarts verwees hem voor de zekerheid door verwees naar het AVL waar hij zo vaak met Martin was geweest. En daar bleek het ook nog eens foute boel. André’s agenda opnieuw schoongeveegd en de buitenwereld zag hem in die maanden alleen in het openbaar op de afscheidsbijeenkomst van Corrie van Gorp in Rotterdam. Verzoeken om in talkshows herinneren op de te halen aan de vrouw met wie hij tientallen jaren zo innig had samengewerkt, werden discreet afgeslagen.


Gelukkig begon vanaf november begon het tij te keren en kreeg André van zijn artsen te horen dat de aangetroffen tumor in de darmen leek te reageren op de chemobehandelingen en danig begon te slinken. In de eerste week van januari ging hij onder het mes. Inmiddels is hij weer thuis aan de gracht, waar hij het nog even rustig aan zal moeten doen.

‘Maar,’ zegt André monter in weekblad Privé, ‘het is voorspoedig gegaan en het ziet er allemaal prima uit. Dat is ook tijdens de operatie nog maar eens gebleken. Alle computers staan op groen en het belangrijkste: ik heb geen stoma gekregen. De kans daarop was al klein met een kans van een op vijftien, maar als er onderweg iets verkeerd gegaan was of iets anders was gebleken dan was het toch even anders wakker worden geweest’

Blijer dan blij begint André aan het nieuwe jaar, uitgerekend op de dag die de eerste sterfdag van Martin is.

 

 Share.