André Rieu en vrouw Marjorie samen in therapie vanwege geloof

0

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

André Rieu en vrouw Marjorie zijn samen in therapie vanwege hun geloof en besloten uiteindelijk om er niet meer in te geloven. “Daar sta ik nog altijd helemaal achter,” zegt de violist.

“We zijn allebei, toen we pas bij elkaar waren, in therapie gegaan”, vertelt violist André Rieu over hemzelf en zijn echtgenote Marjorie. “Dat hadden we wel nodig, want we zijn nogal streng opgevoed. Destijds kwam geloof er ook aan te pas. En toen hebben we besloten om er niet meer in te geloven. Daar sta ik nog altijd helemaal achter.”


Volgens Rieu, zo vertelt hij tegen L1, moet je juist iets van je leven maken terwijl je er nog bent. “In de kerk wordt gedacht van: hier is het een tranendal – ik overdrijf een beetje hè – en later in de hemel is alles goed. Ja, dan kun je ook zeggen: ik probeer mijn verantwoordelijkheid te nemen en er nu iets moois van te maken samen. Vandaar dat we dat dus besloten hebben.”

Hoewel de vioolvirtuoos door de coronacrisis met de feestdagen gebonden is aan huis, is dat niks nieuws. “Met Kerstmis blijf ik thuis en dat is al 46 jaar zo, sinds ik bij Marjorie ben”, zegt hij. Kerstmis staat voor de Maastrichtenaar gelijk aan vrede. “Zelfs met de meest afschuwelijke oorlogen is er een wapenstilstand, dat is het gevoel dat ik heb met Kerstmis. Je voelt gewoon om je heen: iedereen wil vrede.”


Share.