ANDRE RIEU (72) gaat het rustiger aan doen (aantal concerten wordt fors teruggeschroefd)

0

Ook voor Andre Rieu (72) beginnen de jaren te tellen. Hij gaat het dan rustiger aan doen. Het aantal concerten wordt fors teruggeschroefd. bijna gehalveerd zelfs.

Zijn vader voelt zich nog prima en heeft een uitstekende conditie, vertelt zoon Pierre Rieu vandaag in De Limburger. “Hij leeft gezond, heeft een personal coach en bouwt voldoende rustmomenten in. Maar hij wordt inderdaad in oktober 73. Dat is een hele leeftijd. Daarom zijn we het aantal concerten langzaam aan het terugschroeven. Zaten we een paar jaar geleden nog op honderdveertig optredens per jaar, nu zitten we net iets boven de honderd. En we willen ergens rond de tachtig uitkomen.”


Pierre Rieu vertelt in de krant ook dat de meest gestelde vraag aan hem is hoe moet het verder met het Johann Strauss Orkest als André er niet meer is? “Dan antwoord ik telkens dat we daar niet mee bezig zijn. Dat we van dag tot dag leven en genieten van al die mooie momenten. En dat meen ik oprecht. We verbazen ons iedere concertdag weer wat we met zijn allen meemaken.”

Morgen, zondag, komt er een einde aan de reeks van vijftien, door 180.000 mensen bezochte,  concerten op het Vrijthof in Maastricht. Iedere concertavond zaten er 8800 mensen voor het podium en kochten 3500 anderen een terras-arrangement bij de horecazaken rondom het plein. Niet eerder gaf Rieu met zijn orkest zoveel concerten achter elkaar in zijn geboorte- en woonplaats.