André Hazes zoekt nu al huis in Florida: ‘Toekomstdroom is om deels in Amerika te gaan wonen’

0
Het huis in Berkel en Rodenrijs waar André Hazes met zijn Monique en zoontje Dre woont bevalt goed, maar desondanks wil de zanger op termijn nog maar een deel van het jaar in ons land verblijven. Hazes is al aan het kijken naar een tweede verblijf in Orlando, Florida waar hij met gezin dan de rest van het jaar kan wonen.
Wonen in Berkel en Rodenrijs bevalt André Hazes goed, zo vertelt hij afgelopen september in weekblad Privé. ‘Dit huis voelt zo goed, daar wil ik nooit meer weg. Als ik de deur achter mij dichttrek als ik binnen kom lopen, ben ik ook echt thuis.’
‘Het valt als een warme deken over mij heen. Hier hoop ik samen met Monique, Dré en wie weet nog een zoontje of dochtertje, heel oud te mogen worden. We willen nog wat kleine dingen verbouwen, maar verder is het helemaal af.’
Maar desondanks heeft hij nog één doel voor ogen dat zijn vader ook had, maar waar het nooit van is gekomen. ‘Ja, dat klopt, zegt Hazes. ‘Een toekomstdroom is om deels in Amerika te gaan wonen. In de buurt van Orlando. Daar kwamen we vroeger als gezin vaak en we hebben daar heerlijke vakanties gehad. Pa was daar altijd op z’n best. Hij kon er zichzelf zijn. De hele dag was hij filmpjes en foto’s van ons aan het maken. Het liefst had ik hem eigenlijk altijd zo gehad. Misschien komt het dat deze streek mij nog zo trekt doordat we het daar zo fijn hadden.’
‘Ik ben al aan het kijken wat voor soort huis we daar willen gaan kopen. En in welke buurt. Af en toe stuur ik wat naar mijn boekhouder, die mag bepalen of het haalbaar is. Dan krijg ik een bericht terug: ‘Als de wereld weer normaal is, gaan we erover praten.’ Dat begrijp ik ook wel, er komt nu minimaal geld binnen. Maar als ik weer volop draai, gaan we er echt werk van maken. Het is ook een soort investering. In eerste instantie zullen we er alleen de vakanties naartoe gaan, maar als Moon en ik ouder zijn, ik een jaar of vijftig, dan zie ik al voor me dat we daar lekker de wintermaanden in de zon zitten. Ik houd zo veel van dat land.’
Dan: ‘Het geeft een goed gevoel om dit te kunnen doen. Mijn vader zou het geweldig hebben gevonden. Zelf heeft hij het er vroeger ook vaak over gehad. Ik weet alleen niet waarom hij er nooit werk van heeft gemaakt. Het waren natuurlijk andere tijden. Met mijn vaders oude geluidsman en goede vriend Peter ga ik jaarlijks terug naar de plekjes waar we vroeger kwamen. Dan halen we herinneringen op. Dan zit ik op de barkruk waarop die ouwe ook zijn biertje dronk. Dat is toch mooi? Het is voor mij echt een tweede thuis.’
Hazes denkt bij het kopen van een huis in Florida overigens ook aan de toekomst, zo vertelt hij in Privé. ‘Dat weet ik. Daar moet ik ook heel erg hard voor werken. Het is niet dat het me komt aanwaaien. Maar dat is juist ook zo leuk. Ik moet een doel hebben om voor te werken. Als ik naar een optreden rijd, weet ik: Dat is voor mijn toekomst. Mijn huis in Amerika. Maar ook om mijn zoon een onbezorgd leven te geven. Dat zijn belangrijke levenslessen.’