André Hazes weet het zeker: ‘Monique’s overleden oma Corry bracht ons vanuit de hemel weer bij elkaar’

0
André Hazes weet het zeker…. Corry, de overleden oma van Monique Westenberg waakt vanuit de hemel  over zijn hernieuwde relatie met de moeder van zoontje Dre (3). ‘Ik geloof dat zij boven nu aan de touwtjes loopt te trekken: ‘Nu ga je normaal doen en luisteren!’ Ik denk dat ze nu zelfs nog meer macht over me heeft dan toen ze nog leefde.’
Dat André Hazes na zijn 99 dagen-uitstapje met Bridget Maasland terugkeerde bij de moeder van zijn zoontje Dre, Monique Westenberg is vanuit de hemel geregeld door Monique’s oma Corry. Die overleed eind november vorig jaar en zag vanuit het hiernamaals hoe André brak met Monique en koos voor Bridget Maasland. En daar was ze het, volgens André, niet mee eens.
“Ik geloof heilig dat dit gestuurd is door iemand van boven. Het kán bijna niet anders dan dat iemand dit voor ons bepaald heeft, dat Monique en ik weer bij elkaar zijn gekomen, maar ook de manier waarop,” vertelt hij in Grazia. “Oma Corry, de oma van Monique, was voor mij een van de belangrijkste personen in mijn leven. Zij overleed in de tijd dat Monique en ik uit elkaar gingen. Toen ze nog leefde, heb ik vaak avonden met haar gezeten, waarop ze dan zei: ‘Dré, laat die fles nou es staan’. En ik geloof dat zij boven nu aan de touwtjes loopt te trekken: ‘Nu ga je normaal doen en luisteren!’

Oma Corry (beeld: Instagram Monique Westenberg)

Ik denk dat ze nu zelfs nog meer macht over me heeft dan toen ze nog leefde. Het klópt gewoon allemaal: als ik niet weer bij Monique was gekomen, had ik mijn kind tijdens de lockdown minder gezien, want dan hadden we niet mogen afspreken enzo. Echt, ik knijp mijn handjes dicht.”


Hazes vertelt in het blad ook dat hij zo ongeveer leeft als een monnik. “Ik sport al een jaar of tien, maar deed dat altijd in combinatie met slecht eten en veel alcohol. Sinds corona drink ik geen druppel meer en ben ik góed aan het sporten. Ik heb deze tijd gebruikt om een betere versie van mezelf te worden en na te denken over de afgelopen jaren: wat heb ik in godsnaam allemaal gedaan en meegemaakt? Ik heb in een soort van roes geleefd.”
En genieten doet hij ook dankzij de coronacrisis. “Ja heerlijk, quality time. Als ik nu zie hoe goed het daar gaat… Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar ben heel dankbaar voor de afgelopen tijd. Een paar maanden geleden zei ik nog tegen mijn manager: ‘Ik wil volgend jaar drie maanden rust, zodat ik even tijd heb om bij te komen en de batterij op te laden’. Vervolgens kwam corona en kreeg ik verplichte rust. Tussen Monique en mij gaat het te gek. Ik ben weer de man waar ze zes jaar geleden verliefd op is geworden, zegt ze, en de vader die zij hoopte dat ik zou zijn. We hebben nul ruzie, het is een totaal andere situatie dan we ooit hebben meegemaakt. Ik drink niet, we eten gezond, veel sporten… het lijkt wel burgerlijk! Daar liep ik vroeger van weg, nu omarm ik het. En hier zullen mensen wel weer iets van vinden, maar ik geloof heilig dat dit gestuurd is door iemand van boven. Het kán bijna niet anders dan dat iemand dit voor ons bepaald heeft, dat Monique en ik weer bij elkaar zijn gekomen, maar ook de manier waarop.”