‘Andre Hazes vriendin Sarah van Soelen naar Spaanse afkickkliniek’

0

(Beeld: Instagram Sarah van Soelen)

Influencer en presentatrice Yvonne Coldeweijer of Alberta Verlinde, zoals de Brabantse showbizzwatcher ook wordt genoemd, beweert dat Sarah van Soelen, de vriendin van Andre Hazes  naar Spanje is vertrokken om af te kicken van cocaïne. Dat Sarah naar Spanje is vertrokken klopt, maar daar zou ze slechts professionele hulp krijgen om om te gaan met media-aandacht die haar ten deel valt sinds zij een relatie met Hazes heeft.


Yvonne Coldeweijer beweerde maandagmiddag op haar Instagram Stories dat Sarah vertrokken zou zijn naar een afkickkliniek in het Spaanse Alicante. Bij een foto van Sarah van Soelen, wachtend in de rij op een vliegveld, schrijft ze: “Er gaan nu stevige geruchten rond van meerdere kanten dat Sarah vrijdag is vertrokken naar een afkickkliniek in Alicante (in deze kliniek zat ze vorig jaar ook vanwege haar cokeverslaving). Ik vrees wel dat dit een gebed is zonder einde, als je omgeving niet clean is en niet met je wil meestrijden.”

Aan Shownieuws laat de familie van Sarah weten dat het bericht dat ze naar Spanje is vertrokken klopt, maar niet om af te kicken. “Sarah zit daar om helemaal tot zichzelf te komen. Ze leren haar hoe ze alle drukte moet managen, waar ze haar prioriteiten moet hebben en hoe ze bijvoorbeeld lelijke berichten moet negeren.”


De familie van Sarah zegt ook dat ze al twee jaar geen drank en drugs heeft aangeraakt. “En dat is iets waar ze nog elke dag aan werkt en dat gaat heel goed. Ze zit nu in Spanje op een plek waar mensen komen met een burn-out of als het gewoon allemaal even te veel is. Ze zit daar om even op adem te komen en om middels therapie de juiste handvaten te krijgen om met alle aandacht om te gaan.”

André was woest na het lezen van het ‘nieuws’over zijn vriendin en haalde uit naar Yvonne. “In een DM-bericht op Instagram richtte Hazes zich direct tot de showbizzwatcher. “Yvonne, ik vind alles prima wat je schrijft. En dat je mij aanpakt, moet je lekker zelf weten. Maar wat je nu doet kan echt niet. Dat meisje is anderhalf jaar clean en dat is een heel zware tijd voor haar geweest. Als je je zou verdiepen in verslaafden en mensen die daaraan hebben gewerkt, dan zou je misschien weten dat je echt niet zomaar roddels kan verspreiden hierover. Hierin ga je echt te ver. Je obsessie voor mij/ons slaat hierin echt door en ik vraag je vriendelijk dit eraf te halen en één keer in je leven gewoon gezond verstand te gebruiken.”

Sarah noemt, vanuit Spanje, het gedrag van Yvonne Coldeweijer pesterig: ‘Nu zijn voor mij de grappen klaar. Dit heeft niks meer te maken met roddelen, dit is gewoon zoals ik het noem, pesten!’ Sarah houdt de influencer ook een spiegel voor: ‘Maar wat denk je zelf wat dit met mensen doet? Hoe was pesten voor jou op de basisschool? Ik vraag me dat af. Mensen wees eens positief! […] Dit moet stoppen!’

Het management van André Hazes heeft inmiddels tegen Boulevard ook gereageerd. “Sarah zit een paar dagen op een locatie in Spanje waar ze professionele hulp krijgt om om te gaan met media-aandacht. Ze is van een normaal regionaal meisje uitgegroeid tot een bekende Nederlander met 200.000 volgers op Instagram. Daardoor hebben mensen, zoals Yvonne Coldeweijer, ineens een mening over haar. Daar doe je niks aan maar toch blijft het aan je knagen. Yvonne heeft zo’n obsessie voor Sarah en wil haar kapot maken. Daar heeft Sarah niet voor gekozen en daarom praat ze momenteel met mensen hoe ze hier mee om kan gaan.”