André Hazes: ‘Verleden Monique speelt een rol dat kleine Dré (4) Sarah nog niet heeft ontmoet’

0

André Hazes mag dan samenwonen met zijn vriendin Sarah van Soelen in een appartement in Rotterdam, een kinderkamer voor zijn zoontje Dré (4) is er niet. Dré heeft Sarah namelijk nog niet ontmoet en dat zal voorlopig ook niet gebeuren. Volgens Hazes heeft dat alles te maken met het verleden van zijn ex Monique Westenberg.

‘Zover zijn we nog niet. Dat is ook logisch. Daar heeft Monique ook een stem in. Al duurt het een jaar, of twee jaar, dat moet ik respecteren,’  zegt hij tegen weekblad Story.  Hij vertrouwt het blad toe dat het verleden van zijn ex-verloofde Monique Westenberg daarbij een rol speelt.


‘Monique is zelf dochter van gescheiden ouders. Zij weet daarom als geen ander hoe ze het voor Dré wil. et gaat echt perfect tussen ons, of dat moet een spel zijn, maar dat denk ik niet,’ zegt André. ‘Alles gaat heel gemoedelijk. Gisteren heb ik Dré opgehaald om naar de dierentuin te gaan. Daarna heb ik hem naar Monique gebracht, die bij de kapper zat.’

Monique woont nog altijd met hun zoontje in de door André betaalde villa in Berkel en Rodenrijs. ‘De eerste weken na onze breuk had Dré het wel moeilijk,’ zegt André. ‘Onze mazzel is wel dat ik altijd al veel weg was, dus er is niet veel veranderd voor hem. Het enige verschil is dat ik daar niet meer slaap. Monique zegt ook dat hij het heel goed doet, ook op school. Dré is precies mij. Een mini-me. Ik merkte het gisteren weer in de dierentuin. Hij heeft streken en uitspraken, dat ik denk: jij bent echt een kind van mij. Het is echt een kloon.’


De negatieve publiciteit rondom André Hazes (27) en zijn nieuwe vriendin Sarah van Soelen (25) gaat hem zanger niet in de koude kleren zitten, zo vertelde hij maandagavond in gesprek met Humberto Tan. Alle aandacht voor ex-verloofde Monique, nieuwe vriendin Sarah en zoontje Dre maakt dat veel mensen Haqzes een beetje beu zijn. “Dat is iets waar wij veel over nadenken”, vertelt hij. “We weten het niet. Ik ben daar heel eerlijk in. Ik ben ook maar een jongen van 27 die doet wat hij denkt dat goed is.”

De negatieve reacties doen hem wel pijn. “Ik kan het allemaal wel aan, maar ergens ben ik ook een jonge gozer en het raakt me. Dan zie je al die negatieve reacties en dan denk je dat het heel Nederland is, weet je wel. Maar het zijn 500 mensen uit Appelscha ofzo, want voor de rest is iedereen aardig.”

Volgens Hazes heeft hij slechts voor zijn eigen geluk gekozen toen hij Monique verliet en een relatie met Sarah begon. “Blijkbaar is dat een ding voor mensen. Het is dan wel hoe ik er zelf mee omga. Ik ben en 27, koppig, verliefd en ik wil het van de daken schreeuwen. Dat is een combinatie die voor sommige mensen blijkbaar verkeerd is.”