ANDRE HAZES na anderhalf jaar terug op podium (zijn Monique is ‘fucking trots’)

0

André Hazes is na een anderhalf jaar op het podium. Vrijdagavond zong hij drie nummers tijdens het eerste Holland Zingt Hazes-concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Monique Westenberg, de moeder van Hazes’ zoon, zei ‘f*cking trots’ te zijn.

Hazes stopte anderhalf jaar geleden met optreden vanwege wat hij een burn-out noemde. In werkelijkheid kampte hij met een drank- en cocaïneverslaving. De naar eigen zeggen ‘grote comeback’ van de zanger bestond uit drie nummers. Hazes zong – Ik leef m’n eigen leven, ‘t Rode licht en Waarom – . “Het zijn nummers die ik zong in tijden dat het niet zo lekker met me ging”, zei hij over de keus voor die nummers.


Monique Westenberg, de moeder van Hazes’ zoon, zal vanavond, zaterdagavond pas gaan kijken bij het optreden van de zanger, maar zei op Instagram nu al ‘f*cking trots’ te zijn. ‘Na anderhalf jaar geen podium, geen publiek, geen stress en geen drank is daar het moment waar hij de afgelopen maanden mentaal keihard naar toe heeft geleefd en gewerkt. Dit keer zonder stress, maar met gezonde spanning en uitkijkend naar het publiek en het applaus dat hij zo gemist heeft’, schrijft ze. ‘Helder in het koppie en met een stem beter dan ooit. Waar hij voorheen al dagen niet te harden was en er tegenop keek als een gek, heeft dat nu plaats gemaakt voor kalmte, plezier en enthousiasme.’

Ook moeder Rachel Hazes was enorm trots op haar zoon. Tijdens zijn optreden was ze vooral in de weer met haar telefoon om video’s te maken van André. Achter de schermen hielden de twee ‘gepaste afstand’ van elkaar.