André Hazes Jr. over het begin van zijn vaders relatie met piepjonge Rachel: ‘Nu zou je voor zoiets opgepakt worden’

0

Beeld: SBS

André Hazes is te gast op De Vlaamse tv in het programma ‘Het Huis’, met gastheer-interviewer Eric Goens. En hij neemt geen blad voor de mond. Niet over zijn  vader: ‘Als hij whisky had gedronken, gingen we schuilen uit angst’, maar ook niet over zijn moeder die een affaire met Hazes Sr. zou zijn begonnen op wel heel jeugdige leeftijd. “Nu zou je voor zoiets opgepakt worden,” zegt de Leef-zanger….


Andre Jr. is het vierde kind van Hazes Sr. dat hij verwekte hij bij Rachel van Galen, destijds twintig jaar jonger dan de zanger en al kind aan huis sinds ze kinderoppas was. Volgens de verhalen zouden Andre Sr. en Rachel voor het eerst het bed gedeeld hebben toen Rachel nog geen 16 jaar was. Zoon Andre: “Dré ontmoette Rachel een eerste keer toen ze elf was. Hij was haar idool en zij werd op een gegeven moment thuis de nanny. Veel te jong. Nu zou je voor zoiets opgepakt worden. Het ergste vind ik het verhaal van mijn oma en opa. Zij vonden het leuk.”

“Wij leefden altijd in een bepaalde angst”, zo blikt André Hazes Junior terug op zijn kindertijd. Zijn vader dronk veel en leefde op een heel ander ritme dan zijn kinderen. “hoe zijn pet stond moesten wij leven. Zijn leven bestond uit een uurtje of zes ’s ochtends naar bed wij moesten dan op zeven uur op, wij moesten naar school. We moesten heel stil door huis lopen omdat die ouwe niet wakker te maken. kwamen we om drie uur thuis was die net wakker. Moesten we weer stil zijn, want hij had een kater. Dronk hij een theetje en dan het eerste biertje en dan waren we blij dat hij om vijf uur naar de kroeg ging, want dan hadden wij bewegingsvrijheid. Dan was het afwachten hoe hij ’s avonds thuiskwam. na een paar biertjes was hij prima, maar als hij whisky had gedronken dan gingen we schuilen.”


“Mijn vader heeft er alles aan gedaan om niet oud te worden. Hij heeft zich kapot geleefd. Drank en alles wat er bij hoort. Ik was ook een rockster in mijn gedachten. Ik heb het héél bont gemaakt destijds. Ik heb op zeven scholen gezeten. Van mijn dertiende tot mijn twintigste telde maar één ding: op stap gaan. Ik vertrok op donderdag en kwam maandag terug”, vertelt hij vanavond in ‘Het Huis’ aan gastheer-interviewer Eric Goens op de Vlaamse publieke zender EEN. “Ik weet nu dat het niet werkt. Ik krijg buikpijn als ik er weer aan denk. Corona heeft voor ons heel veel goeds betekend.” Vandaag is de jonge Hazes afgetraind en leeft hij gezond.

Gastheer-interviewer Eric Goens stond met zijn oren te klapperen bij de verhalen van Hazes. “Sommige verhalen leken helemaal ongeloofwaardig. Maar ze zijn stuk voor stuk waar. De realiteit. De harde realiteit.” Zo is de herinnering aan zijn vader hard en bitter. Het maakt dat hij zegt: “Ik wil de betere versie van mijn ouders zijn. Ik heb wel een bewogen jeugd gehad. Ze hebben hun vreselijke best gedaan. Maar ik wil het anders voor mijn zoontje.”

Hoewel hij beweert een betere versie van zijn ouders te zijn, zijn er toch ook gelijkenissen. “Ik heb op zeven scholen gezeten. Het is ons ding niet.” Van zijn 13de tot zijn 20ste telde maar één ding : op stap gaan. “Ik vertrok op donderdag en kwam maandag terug. De naam Hazes opende de deuren van de etablissementen waar een 13-jarige nog niet binnen mocht.”

Het is nu, dankzij corona, rond André, maar dat is schijn, want de zanger wil zo snel als het kan de numero uno van Nederland worden. Dat betekent dat hij in Holland Marco Borsato van de troon moet stoten. “Ik neem nooit genoegen met de tweede plek. Ik roep dat al een paar jaar. Het leuke is ook dat Marco me niet tegen houdt. Integendeel”, maakt Hazes duidelijk aan Goens.

‘Het Huis’, 20.41 uur op Eén, de Vlaamse zender maakt onderdeel uit van het Nederlandse tv-bassipakket. U kunt dus kijken.