ANDRE HAZES: ‘Er is geen vrouw op de wereld als wie ik zoveel hou als van Monique. Dat gaat ook nooit meer gebeuren’

0

(Beeld: Instagram Andre Hazes)

Willen Monique Westenberg en Andre Hazes nu wel of niet verder met elkaar. een mogelijke hereniging is ook een van de verhaallijnen in de Hazes Videoland-documentaire. Beiden lijken te willen, maar niet te durven. André Hazes: “Er is geen vrouw op de wereld als wie ik zoveel hou als van Monique. Dat gaat ook nooit meer gebeuren.” En Monique zegt: “Zou je nu aan mij vragen: ‘Wil je weer een relatie met deze man?’, dan zeg ik: ‘Nee’, want ik zou het niet eens kunnen. Ik gun het Dré ook zo, maar ik ben ook veel te bang.”


Komen André Hazes jr. en Monique Westenberg bij elkaar of niet? Die vraag komt ook aan bod in Hazes nieuwe docu voor Videoland. Ook praat Hazes huwelijksaanzoek op 12 december 2020 en het verbreken van de verloving drie maanden later. André geeft toe dat hij dat ‘niet netjes’ heeft gedaan, maar Monique reageert een stuk feller. “Ik haatte hem. Zóveel pijn had ik, zoveel pijn. Dat was een klap. Echt een klap. Ik had het niet aan zien komen. Door hoe het thuis was. We gingen op vakantie en zijn gedrag daar veranderde in één keer. Ik begreep niet wat daar gebeurde.”

Volgens Andre was er een goede reden voor de breuk: Monique was verliefd geworden op een man die hij niet kon blijvn. het was de periode dat Hazes niet dronk. Onzin,volgens Monique. “Van mij hoefde hij niet iemand te zijn. Zichzelf. Alleen hij weet niet wie hij zelf is. Ik kan ook niet exact zeggen wie hij is, want ik heb hem in zoveel gedaantes gezien en voorbij zien komen.”


Monique is wel tevreden dat André vorig jaar zomer besloot af te kicken. “Ik las ’s ochtends vroeg op internet: ‘André Hazes heeft een burn-out.’ Toen dacht ik: oké, er is nu echt iets goed mis. We gingen facetimen en toen zei hij: ‘Ik moet je wat vertellen. Ik ben een paar maanden weg. Ik ga afkicken.’ Ik moest huilen en zei: ‘Eindelijk, Dré, eindelijk.’” Dat zei ze ook al omdat naar eigen zeggen jaren om ‘gesmeekt en gebeden’. “Of hij alsjeblieft zijn jeugdtrauma’s aan wilde gaan, want daar kwam alles vandaan. ‘Ik ben Hazes’, ‘het zijn mijn genen’, ‘ik mag niet gelukkig zijn in dit leven’, ‘ik kan met niemand gelukkig zijn in dit leven’. Mijn telefoon staat vol met dit soort uitspraken van hem.”

André vertelt in de docu dat Monique voor hem de ware was en mogelijk nog steeds is: “Ik merk, en dat klinkt misschien echt heel stom want ik ben pas 28, dat ik mijn grote liefde al heb gehad. Alleen ging dat niet meer.” Dan “Ik heb dat altijd jammer gevonden en als er dan iemand anders in mijn leven komt, dan probeer ik het daarmee en daar kan ik ook echt verliefd op worden. Alleen ik heb echt geen zin meer om het op te bouwen, want niemand gaat meer voelen wat wij hebben gevoeld.”

“Monique kent mij en weet hoe zij was met mij in het begin en hoeveel er is gebeurd daarna. Die heeft mij af zien glijden. Het feit dat ik nu zo ben doet haar wel veel ja. Zij zegt ook: ‘Ik heb zeven jaar lang gebeden voor deze man.’ Wie ik nu ben gun ik maar één vrouw en dat is Monique. k moet eerst mezelf fixen, maar als dat gelukt is en ik zou het niet opnieuw met haar proberen op deze manier, dan krijg ik daar de rest van mijn leven spijt van. Daar ligt mijn focus.”

En Monique zegt “Wat ik moeilijk vind: zoals jij nu bent, zo heb ik jou altijd gewild. Ik hoopte dat je ooit zo zou worden en nu zijn we niet samen. Dat vind ik moeilijk. Hoe ik de toekomst zie? Ik heb helaas geen glazen bol. Ik weet het niet, ik vind het moeilijk. Zou je nu aan mij vragen: ‘Wil je weer een relatie met deze man?’, dan zeg ik: ‘Nee’, want ik zou het niet eens kunnen. Ik gun het Dré ook zo, maar ik ben ook veel te bang.”

André: “Er is geen vrouw op de wereld als wie ik zoveel hou als van Monique. Dat gaat ook nooit meer gebeuren.”