André Hazes begrijpt kritiek niet en ziet zichzelf als slachtoffer van zure en gekwetste vrouwen

0

(Beeld: Instagram Andre Hazes)

André Hazes jr. ziet zichzelf als slachtoffer. De kritiek die losbarstte nadat hij de moeder van zijn kind Dre, Monique Westenberg, had ingeruild voor nieuwe liefde Sarah van Soelen en de manier waarop hij zijn verliefdheid op social media uitvent komt volgens Hazes slechts van boze en gekwetste vrouwen die wat ze nu tegen de zanger zeggen het liefst tegen hun man zouden willen zeggen.


In de 538-ochtendshow van Frank Dane reageerde Hazes voor het eerst op de kritiek na zijn vertrek bij Monique, die hij inruilde voor Sarah. “Het is wel een heftige tijd, ja. Ik schrik er wel van. Als je eigenlijk de situatie ontleedt en kijkt naar wat er nou eigenlijk gebeurd is: een relatie slaagt niet, ik heb een nieuwe vriendin, punt. Voor de rest is er niets aan de hand.”

De zanger begrijpt niet waar de mensen zich zo druk om maken. “Ik ben niet slecht voor m’n ex, ik ben goed voor m’n zoon, de mensen maken er een heel groot ding van.” () “Weet je wat het is? Eigenlijk kun je het nooit goed doen, ook voor jezelf niet. Ik heb een tijd gehad dat ik dacht: oké, dan post ik niks. Toen heb ik een week binnen moeten zitten, omdat ze allemaal in de bosjes lagen. Ze gingen achter mijn auto aan racen. Je weet niet wat je moet doen, dus ik dacht: dan post ik zelf maar die foto, want dan kunnen jullie ook naar huis.”


Volgens Hazes komt de kritiek op zijn persoon vooral uit de hoek van zure, gekwetste vrouwen. “Wat ik zie is dat het heel veel vrouwen zijn en hoe het op mij overkomt is dat het vrouwen zijn die hetzelfde hebben meegemaakt als Monique. Hun man is weggegaan en ik ben dan even hun man, dus wat ze tegen mij zeggen, zouden ze het liefst tegen hun man zeggen.”

Dat Nederland Andre Hazes moe zou zijn pareert hij met. “Het is wel mijn werk, snap je? Als je mij niet op social media wil volgen, dan is het heel makkelijk: ontvolg. Dat ik hier zit of dat ik naar Humberto moet, dat is gewoon mijn werk.”

Even stoppen is dan ook geen optie. “Aan de ene kant wil je dat wel, maar aan de andere kant heb je ook gewoon deals lopen, dus je moet dingen doen en je moet dingen posten. Ik heb zo vaak dat ik mijn manager bel en zeg: ik flikker mijn telefoon aan de kant, want ik ben het helemaal zat. Twee dagen later moet ik echter weer iets posten van waar ik een deal mee heb. Het is gewoon mijn werk.”

Dat hij zich inmiddels kleedt als de vader van nieuwe liefde Sarah is overigens geen toeval. “Ik zeg je eerlijk, luister. Ik heb het liefst twee gaten in mijn broek en twee dagen dezelfde onderbroek aan, weet je. “Je woont daar in huis en dan zie je in één keer zo’n man en dan denk je: dat ziet er verdomme wel goed uit. Het eerste wat ik deed is een Suitsupply.”

Met zijn schoonvader heeft hij ook samen het appartement gekocht waar hij met Sarah nu samenwont. “Ik kan het niet alleen betalen, want ik heb geen reet verdiend het afgelopen jaar. Zo is het toch. We hebben echt samen een hypotheek.”