‘Amsterdamse studentenverenigingen zitten niet op PRINSES AMALIA te wachten’

0

Het is nog maar de vraag of een Amsterdamse studentenvereniging prinses Amalia wil als lid hebben nu zij in de hoofdstad gaat studeren. De kroonprinses mag dan al hebben besloten dat ze bij een studentenvereniging wil, die staan niet in de rij om haar in te lijven. Dat heeft alles te maken met de beveiliging van de prinses.

Als prinses Amalia in september in Amsterdam gaat studeren gaat ze in een grachtenpand aan de Singel wonen. Koning Willem-Alexander Koning Willem-Alexander huurde het hele, vijf verdiepingen tellende, grachtenpand van Marc Dreesman, zijn buurman bij zijn vakantiehuis in Griekenland en ook de man die het familievermogen van de V&D-familie beheert. De huurprijs die papa Willem-Alexander betaalt voor het studentenkot zou rond de 15.000 euro per maand bedragen.


Om de veiligheid van Amalia te waarborgen, zal er altijd een beveiliger in de buurt van Amalia zijn. Dus ook bij feestjes, zelfs bij dates en dus ook bij de ontgroeningen van een studentenvereniging, weet royaltyverslaggever Annemarie de Kunder in RTL Boulevard te vertellen.

Amalia wil zich graag, zo zegt Annemarie, bij het studentencorps in Amsterdam, een van de grootste studentenvereniging van Amsterdam en Nederland aansluiten. Maar die De vereniging vindt de komst van een royal mét een beveiliger vooral gedoe, omdat het een besloten gemeenschap is.


Ook bestaat de angst dat er meer foto’s uit zullen lekken, met een prinses in hun midden. “Die verenigingen zitten daar helemaal niet op te wachten.”

Prinses Amalia begint komend studiejaar aan de bachelor Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE), aan de Universiteit van Amsterdam. De UvA zegt dat Amalia heeft gekozen voor een “uitdagende en veelzijdige opleiding”. PPLE is een Engelstalige opleiding, met studenten uit binnen- en buitenland. De prinses heeft net als de overige 220 eerstejaars de selectieprocedure moeten doorlopen.

Het afgelopen jaar had Amalia een tussenjaar, waarin ze stages deed in binnen- en buitenland. Vorig jaar slaagde ze voor haar vwo-examen aan het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Met de keuze voor Amsterdam breekt Amalia met een traditie: haar vader koning Willem-Alexander en oma prinses Beatrix studeerden in Leiden.