Als je THIERRY BAUDET geen hand geeft ben je een homo

0

Als je THIERRY BAUDET geen hand geeft ben je een homo… Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet (38) schold NPO-journalist Joost Vulling uit voor ‘homo’ omdat de journalist weigerde hem de hand te schudden omdat dat volgens de coronaregels niet mag.

Joost Vulling vertelt het opmerkelijke verhaal in de podcast De Stemming. Vulling liep een rondje door het complex waar de Tweede Kamer nu huist vanwege een grote verbouwing toen hij de burelen van Forum voor Democratie passeerde. “Als je bij Forum rondloopt, komen ze allemaal naar buiten en steken heel provocatief hun hand uit, want ze willen dan dat je hem schudt”, vertelt de journalist van EenVandaag.


Ook fractieleider Thierry Baudet kwam zijn kamer uit. “Ik wilde zijn hand beantwoorden met een boks, maar dat wilde hij niet. ‘Homo’, zei hij meteen tegen me.” Joost vond het maar een vreemde reactie. “Het is wel heel obstinaat om gelijk maar ‘homo’ te roepen als iemand geen hand wil geven.”

De partijleider van Forum voor Democratie kwam eerder dit jaar ook onder vuur te liggen omdat hij zich in app-gesprekken met partijgenoten homofoob zou hebben uitgelaten.