Als het aan Johan Derksen ligt wordt het nog ‘gezellig’ bij Veronica Inside… ‘Ik ga er gewoon zitten en wat de rest vindt: het zal mij worst zijn’

0

Over vijf weken, op 11  september, zitten Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee voor het eerst weer samen aan tafel bij Veronica Inside, maar of het ook ouderwets gezellig wordt? ‘Ik ga er gewoon zitten en wat de rest vindt: het zal mij worst zijn,’zegt hoofdrolspeler Johan Derksen dreigend.

Voor de eerste uitzending gaan de heren elkaar in ieder geval niet zien. Johan Derksen: “Ik heb nu genoeg gesprekken  gevoerd. De directie is bij mij thuis geweest in Grolloo. Wilfred is bij mij thuis geweest. We hebben in Zwolle vergaderd. We zijn op de bruiloft van René in Noordwijk geweest. Ik vind het allemaal prima zo. Ik ga er gewoon zitten en wat de rest vindt: het zal mij worst zijn. Het is niet zo dat ik mij er op verheug. Ik betwijfel of dat gevoel ooit terugkomt. Er is bij mij wel iets geknakt,’ zegt hij tegen RTV Rijnmond.


Johan Derksen zag geen andere mogelijkheid dan weer aan te schuiven bij Veronica Inside nadat Talpa-eigenaar John de Mol een eind maakte aan zijn ruzie met genee door te zegeen dat het vI-trio gewoon hun nog twee jaar lopend contract diende uit te dienen.

Derksen schuift dan ook op 11 september ‘met frisse tegenzin’ aan bij het spraakmakende programma. “Het is niet zo dat ik mij er op verheug. Ik betwijfel of dat gevoel ooit terugkomt. Er is bij mij wel iets geknakt. Wilfred Genee heeft het format van een authentiek programma opgeblazen door plotseling heel hypocriet de politiek correcte verslaggever te gaan spelen.”


“Kijk, het programma gaat weer lopen als een trein, want als wij weer bij elkaar zitten is de chemie er”, vervolgt Derksen. “Maar of het weer écht zo wordt als het was, weet ik niet. Ik hoop het. We moeten nog twee jaar. John de Mol accepteert geen contractbreuk, dus ik kan geen kant op. De kijker moet in elk geval niet de dupe worden. Ik ga nog steeds alles zeggen wat ik vind. Ik moet helemaal uit Drenthe naar Hilversum rijden. Dan ga ik niet met de handrem er op praten.”

Derksen heeft laten weten de helft van zijn honorarium van 600.000 euro schenken aan een hondenpension in Almere en Stichting Support Casper. “Dat was een initiatief van mijn vrouw en voor ik het wist stond het al in het AD. Toen bekend werd dat we doorgingen, werd ik ongeloofwaardig en neergezet als een zakkenvuller. Om die mensen de mond te snoeren geef ik vijftig procent van m’n gage weg. Dan kunnen ze mij karakterloos vinden, maar ik ben in elk geval geen zakkenvuller meer.”

Vanavond analyseert Derksen samen met Wim Kieft de Champions League. Hélène Hendriks is de presentatrice.