Allememaggies! Het lachen is ‘Clown’ Bassie vergaan nu hij opnieuw het ziekenhuis in moet

0

 (foto’s fransvanzijst.nl)

Clown Bassie zal het lachen inmiddels wel een beetje zijn vergaan. Bas van Toor moet namelijk opnieuw onder het mes nu hij door zijn beroerte drie jaar geleden last van spasmes in zijn linkerhand heeft die hem veel pijn bezorgen. Zijn artsen willen pas eind augustus beslissen of Bas van Toor sterk genoeg is voor de operatie.


Bij de nieuwe de operatie worden de pezen in zijn pols en handpalm doorgesneden in de hoop dat de pijn vermindert. De ingreep moet eind augustus of begin september plaatsvinden, maar zijn artsen bepalen eind augustus pas of Van Toor sterk genoeg is voor de operatie.

Clown Bassie kampt al langer met gezondheidsproblemen. Afgelopen juni was hij net terug uit het ziekenhuis na een niersteenoperatie toen hij hoge koorts kreeg. De coronamaatregelen maakte echter dat hij niet opgenomen kon worden omdat hij niet boven de 38 graden koorts had.


Pas op tweede Pinksterdag, toen de koorts was gestegen tot 39,8 graden werd hij met gillende sirenes naar het ziekenhuis vervoerd. “Ik zal niet zeggen dat het kantje boord is geweest, maar als we niet op tijd waren geweest, was het wel fout afgelopen”, aldus Bas’ vrouw Liesbeth in Story.

De aangekondigde permanente expositie van Bas en zijn broer Aad in Museum Vlaardingen is uitgesteld. De tentoonstelling zou in de zomer opengaan, maar dit moment is vooralsnog naar oktober verplaatst.