ALI B ontkent beschuldigingen seksueel overschrijdend gedrag van ELLEN TEN DAMME (met Breghje getrouwde rapper zoende slechts…)

0

Ali B en Ellen ten Damme in het programma Ali B en de Muziekkaravaan.

Ali B ontkent de beschuldigingen van Ellen ten Damme, die een verklaring heeft afgelegd bij de politie waarin ze verklaart dat de rapper zich seksueel grensoverschrijdend heeft gedragen. De al sinds 2006 met Breghje getrouwde rapper zegt:  Zo’n acht jaar geleden hebben Ellen en ik wat geflirt en gezoend. Zoals we dat jaren eerder ook al eens deden, vrijwillig en als twee volwassen mensen. Meer was het niet.”


Het incident zou acht jaar geleden, in 2014,  hebben plaatsgevonden bij de opnames van het programma Ali B en de Muziekkaravaan. De rapper schrijft in zijn Instagram Stories: “Gisteren kwam plotseling het nieuws dat Ellen ten Damme in 2014 door mij iets is aangedaan, wat ook bij slachtoffers van The Voice zou zijn gebeurd. Deze vage beschuldiging leidt in de media meteen tot reacties. Maar wat er nu beweerd wordt, klopt gewoon niet. Zo’n acht jaar geleden hebben Ellen en ik wat geflirt en gezoend. Zoals we dat jaren eerder ook al eens deden, vrijwillig en als twee volwassen mensen. Meer was het niet. We schreven daarna samen een mooi, persoonlijk kwetsbaar liedje en maakten een videoclip.”

Volgens de al sinds 2006 met Breghje getrouwde rapper was er sprake van een ’onschuldige flirt’. “Wat een vrolijke onschuldige flirt was, wordt nu acht jaar later lelijk gemaakt en verdraaid. Erger nog, in de beeldvorming word ik nu dader en Ellen slachtoffer. Het is onbegrijpelijk want de jaren na 2014 stuurden we elkaar lieve berichten en zagen elkaar af en toe. Dat was steeds vriendschappelijk contact. Als ze mij zo’n lul vindt, waarom vraagt zij mij in 2018 dan persoonlijk om naar haar show in Carré te komen, en waarom nodigt ze mij in 2020 uit in haar kleedkamer in Apeldoorn waar we vervolgens een uur lang met elkaar lachen, knuffelen en goede gesprekken hebben? Ik snap er echt niks van. Ik heb haar gister gebeld en een bericht gestuurd om het te begrijpen, maar ik krijg nog geen reactie.”


De advocaat van Ali B, Bart Swier: “Volgens Ali B is er niets voorgevallen tussen hem en Ellen ten Damme wat grensoverschrijdend was. Dat volgt ook uit hun vriendschappelijke contact na 2014. Haar beschuldigingen in de media hebben hem dan ook pijnlijk verrast maar wie eenmaal publiekelijk verdacht is gemaakt, is kennelijk een gemakkelijk mikpunt. Wie werkelijk meent een terecht verwijt te hebben, die meldt zich niet in een talkshow, maar bij justitie. Die doet daar dan onderzoek naar. Ten Damme noemt het zelf Middeleeuws om iemand publiekelijk aan de schandpaal te nagelen en dat is exact wat ze nu heeft gedaan.”

Ali B werd in januari in de de online serie BOOS beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het programma The Voice of Holland, waarin hij als coach te zien was. De rapper heeft inmiddels twee aangiftes, waarvan een voor verkrachting aan zijn broek hangen. Ali B liet eerder weten ook die beschuldigingen te ontkennen.