ALI B blij dat hij moet voorkomen in verkrachtingszaak (ook voor verkrachting Ellen ten Damme)

0

Ali B wordt verdacht van zedenfeiten met drie vrouwen, waaronder Ellen ten Damme. Die zouden zijn gepleegd tussen 2014 en 2018 in Heiloo, Amsterdam en in Marokko.  Ali B laat nu van zich horen rondom zedenzaak en is blij voor de rechter te moeten komen.

Ali B is “blij” dat er “eindelijk” een zittingsdatum is in de zedenzaak waarin hij wordt vervolgd. Dat zegt zijn advocaat Bart Swier tegen het ANP. “Het plannen van de zitting heeft veel te lang geduurd”, aldus de advocaatt. De zaak dient op 12 en 13 juni in Haarlem.


Wel noemt Ali’ advocaat het “hoogst opmerkelijk” dat het Openbaar Ministerie (OM) van Noord-Holland een van de zedenfeiten relateert aan The Voice. “Feitelijke onzin, heeft er niets mee te maken”, zegt Bart daarover. De aangeefster deed volgens Bart in 2013 mee aan de talentenjacht. “De vermeende aanranding was vijf jaar later, mei 2018”, aldus de advocaat. “Nul verband.”

Ali B wordt vervolgd voor zedenfeiten met drie meerderjarige vrouwen. Deze zouden zijn gepleegd tussen 2014 en 2018. De verkrachting in Marokko is gerelateerd Marokko aan Ellen ten Damme in april 2014  tijdens tv-opnames in Marokko. Ten Damme deed wel melding, maar geen aangifte.