‘Probleemdochter’ Alexia verruilt Huis ten Bosch voor papa’s kostschool in Wales

0

Prinses Alexia (15) verruilt Huis ten Bosch voor kostschool United World College of the Atlantic in Llantwit Major in Wales. Amalia verlaat aan het eind van dit schooljaar Gymnasium Sorghvliet in Den Haag, waar zij nu in de vierde klas zit en vervolgt haar opleiding in Wales.

Alexia treedt in de voetsporen van haar vader, koning Willem-Alexander. Ook hij voltooide zijn middelbareschoolopleiding, na de vierde klas op het Eerste VCL in Den Haag, aan het UWC Atlantic College. Als reden voor zijn vertrek gaf hij achteraf: ‘Ik vond mezelf niet lastig, mijn ouders vonden zichzelf niet lastig, maar elkaar vonden we wel lastig.’


Alexia wordt op 26 juni 16 jaar en lijkt de ‘probleemdochter’ te zijn. Vorig jaar kwam ze in het nieuws door TikTok-filmpjes waarop zij met vriendinnen danste en playbackte op de muziek en expliciete teksten van rapper Flo Milli.

Alexia’s jongere zus Ariane (13) en kroonprinses Amalia (17) blijven wel op Sorghvliet. Amalia doet eindexamen en zal daarna vermoedelijk een tussenjaar nemen, vertelde koning Willem-Alexander eerder.


Alexia heeft in Wales koninklijk gezelschap, want ook de Spaanse kroonprinses Leonor gaat voor twee jaar naar de peperdure kostschool gaat, waar het internationale Baccalaureaat kan worden behaald. De Belgische kroonprinses Elisabeth (19) rondde een anderhalf jaar geleden in Wales haar middelbareschooltijd af.