Opgejaagde Alec Baldwin doorbreekt stilzwijgen over dodelijk ongeval op filmset: ‘Een vrouw is dood. Ze was mijn vriend, ze was mijn vriend’

0

(Beeld: Screenshot TMZ)

Acteur Alec Baldwin heeft voor het eerst gesproken over de dood van Halyna Hutchins, de cameravrouw die bij filmopnames door hem is doodgeschoten. “Een vrouw is dood. Ze was mijn vriend, ze was mijn vriend”. Baldwin zegt ookdat hij voortdurend contact heeft met Hutchins’ familie. .


In een video op entertainmentsite TMZ spreekt Baldwin van een vreselijke gebeurtenis. Een echt vraaggesprek is het niet. De video is opgenomen aan de kant van de weg omdat Baldwin is gestopt voor de op hem jagende fotografen. Ook zegt hij dat zijn kinderen huilend in de auto zitten, maar dat hij “uit beleefdheid” een paar vragen beantwoordt. Baldwins vrouw probeert dat nog te voorkomen. aan het eind van zijn korte reactie vraagt Baldwin de jagende fotografen om zijn familie met rust te laten.

“Er gebeuren soms ongelukkige incidenten op filmsets, maar niets zoals dit. Dit gebeurt één keer op een triljoen. Eén keer op een triljoen”, reageerde terwijl zijn echtgenote Hilaria de ontmoeting met haar smartphone filmde.


Baldwin zei ook nog: “Een vrouw is dood. Ze was mijn vriend, ze was mijn vriend”, aldus Baldwin. “Toen ik arriveerde in Santa Fe voor de opnames, gingen we nog samen eten. We waren een heel, heel geoefende crew die samen een film maakten toen deze vreselijke gebeurtenis plaatsvond. Ik sta sindsdien in constant contact met haar echtgenoot. We maken ons heel veel zorgen om haar familie.”

Vragen over het incident weigerde Baldwin te beantwoorden omdat hij van de politie het onderzoek niet in de pers mag bespreken. “We wachten angstvallig af wat het resultaat van het politieonderzoek is.” Hij vertelde nog wel open te staan voor een gesprek over het einde van het gebruik van echte vuurwapens in Hollywoodproducties. “Ik ben me daarvan bewust, en ik ben extreem geïnteresseerd in een dergelijke beperking.”.

Alec Baldwin gebruikte op 21 oktober bij opnames voor de film Rust een revolver waarvan hij dacht dat die ongeladen was. Hutchins werd dodelijk geraakt, regisseur Joel Souza raakte gewond.