Albert Verlinde slacht op Op1-presentator Sander Schimmelpenninck af: ‘Akelige betweter’

0

Albert Verlinde, na zijn 6Inside debacle tot het eind van zijn contract geparkeerd bij SBS Shownieuws, heeft het helemaal gehad met Op1-presentator en Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck. Volgens Verlinde is Schimmelpenninck een ‘akelige betweter’.

Aanleiding voor Alberts tirade, zo schrijft mediacourant, was de column die Sander gisteren in de Volkskrant schreef en vertelde dat hij zijn Zweedse vriendin net over de Zweeds-Deense grens heeft ontmoet om zo onder twee weken thuisquarantaine in Nederland uit te komen.


Verlinde: “Ik wond mezelf vanochtend best wel op over die column in de Volkskrant. Kijk, zijn vriendin zit in Zweden. Hij zegt: ‘Ik wil niet naar Zweden, want dan moet ik in quarantaine en dan kan ik Op1 niet presenteren.’ Sommige kijkers denken: nou, doe dat dan lekker. Maar daar trapt hij niet in.”

“Dat (Denemarken, red) is vanuit Nederland geel, waardoor je niet in quarantaine hoeft, en vanuit Zweden ook. Dat is hartstikke gunstig. Waar het mij om gaat: hij heeft al steeds iets over zich heen hangen van een soort betwetertje, snap je? Dat studentje dat altijd gelijk wil hebben.”


het maakt dat Verlinde Sander Schimmelpenninck een walgelijk type vindt. “Dan zegt hij weer iets over het minderjarige prinsesje, dan weer iets over dat Zweden fantastisch is met die volle terrassen in coronatijd en dan gaat hij een column schrijven waarin hij een beetje gaat rechtvaardigen dat hij dat een tijd geleden over Zweden gezegd heeft en dat Zweden het eigenlijk hartstikke goed doet nu. Dan denk ik: sodemieter nou toch op, slik het in en zeg: ‘Het is stom geweest dat ik dat soort dingen doe.’”

“En het leuke is – en ik snap niet waarom – is dat hij geen fan is van dit programma. Terwijl ik hier zit te jubelen en het leuk vindt wat hij doet. Nou, dus onze redacteur belt en dan springt hij al helemaal op tilt over waarom we nou bellen. Dan zeggen we: ‘Omdat er best veel reacties op die column zijn.’ Hij zegt: ‘Weet ik niet.’ Nou, als je dan de Volkskrant-pagina op Facebook bekijkt, dan zie je best veel reacties die niet positief zijn. Hij zegt: ‘Dat zijn werkeloze betweters die thuis zitten.’”

Albert vindt het maar allemaal denigrerend. “Het is behoorlijk denigrerend wat hij zegt. Dan denk ik: jongen, een lesje nederigheid kan ook geen kwaad. Maar dat ziet er echt niet in. Vervolgens in de loop van de dag komt dus naar buiten dat een deel van Zweden op geel gaat. Hij doet alsof dat de impact van zijn column is, dan denk ik: wake up.”

De Op1-presentator liet overigens al eerder weten het niet zo op te hebben met zijn collega’s van Shownieuws. “Ik kreeg een telefoontje van twee mensen. Eén van Shownieuws en één van iets dat ik al vergeten ben, maar van dat soort kutprogramma’s en die bellen mij dan en zeggen: ‘Ja, Kroatië is code oranje nu. Heftig, hè?’” Ik zeg: ‘Ja, hallo.’ En: ‘Ja, jij hebt een huis daar, toch? Hoe is de situatie nu daar?’ Ik zeg: ‘Ja, ik ben niet in Kroatië.’ ‘O, volgens Instagram ben je wél in Kroatië.’ ‘Ja, maar ik ben niet in Kroatië.’ ‘O, waar ben je dan? Want volgens Instagram ben je in Kroatië.’ Ik zeg: ‘Dat gaat je geen fuck aan waar ik ben! Wat the fuck zit je mij nou lastig te vallen!’”

“Wat heb ik te vertellen over corona en Kroatië? Dan heb je zo’n lul… Als je bij Shownieuws werkt moet je je überhaupt al afvragen of je leven zin heeft, zou ik zeggen, en dan heb je zo’n lul aan de lijn en die gaat dan met mij betwisten waar ik ben. Die gaat zeggen: ‘Je bent wél in Kroatië!’”Sander was dus uidelijk not amused. “Gozer, ik sta in de Appie! Hoe kun je nou zeggen dat ik wel in Kroatië ben? Wat ben je dan voor lul man? Ik zeg: ‘Gozer, ik sta af te rekenen bij de Ap en jij beweert dat ik in Kroatië ben en ik ken je niet eens en je bent een idiot!’ Wat zijn we aan het doen hier?”