Albert Verlinde: ‘Connie heeft mijn woorden veel te serieus opgepakt’ (maar die doet toch aangifte)

0

Connie Witteman heeft de woorden  -‘Ik trek haar door het trappenhuis’ –  veel te serieus genomen volgens Albert Verlinde. opgepakt. “Je ziet mijn blik erbij, natuurlijk is dat geen lijfelijk geweld.’’ Dat verandert voor Connie echter niets aan de situatie. Zij laat weten dat de zaak bij haar advocaat ligt.

Witteman liet gisteren al weten aangifte tegen Albert Verlinde te doen. Ze deelde dit weekend op haar kanaal een filmpje waarin ze aangaf niet te snappen dat heel Nederland thuis moet blijven om de ziekenhuizen te ontlasten, maar mensen vervolgens wel op vakantie mogen naar Curaçao. ‘Rutte, je loopt te kutten’, zei Connie onder meer.


De videoboodschap werd een dag eerder  getoond in Shownieuws op SBS 6, waar Albert Verlinde – haar buurman op de PC Hooftstraat in Amsterdam – als deskundige zat. Hij reageerde met: “Ik was niet thuis gelukkig, want ik had haar echt door het trappenhuis getrokken. Waarom doe je dat nou, wat heeft dit voor zin? Het is toch niet Rutte die zegt dat dit kan, er zit een heel team achter van mensen.”

Witteman zei na het zien van de reactie van haar buurman ‘in shock’ te zijn. “Ik zal aangifte doen bij de politie, omdat ik niet tegen zo’n grote, agressieve man ben opgewassen.”


Verlinde heeft nooit de intentie buurvrouw Connie door het trapgat te sleuren, zo vertelde hij gisteravond uit in Beau. “Je ziet mijn blik erbij, natuurlijk is dat geen lijfelijk geweld, snap je. Dat wil ik ook helemaal niet. Dat heeft ze heel serieus opgepakt en dat was gisterenavond meteen na de uitzending duidelijk.”

Waarom heeft Verlinde dan niet even aangeklopt bij Connie, vroeg Van Erven Dorens. “Ik heb meteen gebeld en geprobeerd contact met haar te krijgen, omdat dit niet de bedoeling was”, legde hij uit. Maar volgens Verlinde zat Witteman daar niet bepaald op te wachten. “Ik heb berichten gestuurd. Blijkbaar wil ze niet, maar dat geeft helemaal niet. We kijken wat er gebeurt, die kop koffie die staat.”

Verlinde blijft overigens bij zijn standpunt en is het zeker niet met Connie eens zei hij tegen Van Erven Dorens’. “Ja, maar ik ben het daar niet mee eens. En ik vind dat iedereen zijn eigen mening mag hebben, die heeft zij en die heb ik ook. En iedereen mag zijn eigen emotie hebben, en die heeft zij en die heb ik ook. Ik hoop oprecht dat het snel goed komt.”

Witteman heeft geen boodschap aan de woorden van Verlinde. Zij laat vandaag op Instagram weten dat de zaak bij haar advocaat ligt. ‘Ik hou niet van dreigementen en al helemaal niet van fysiek geweld’, maakt ze nog een keer duidelijk. Connie wil dast Verlinde zijn excuses maakt in Shownieuws. ‘Daar heb je ook je dreigement geuit’, besluit ze.

Patty Brard is ook van mening dat Albert Verlinde publiekelijk zijn excuses moet maken, omdat hij ook publiekelijk naar haar uithaalde. “Ik vind ook dat zij gelijk heeft. Hij moet hier zeggen: ’Ik heb het niet zo bedoeld.’” Shownieuws-presentatrice Dyantha Brooks: “Hij zou hier bij Shownieuws zijn excuses moeten maken. We gaan er ongetwijfeld nog op terugkomen en dan hopelijk met Albert aan de desk en wellicht met excuses.”