Al 25 keer bestraald: LOUIS VAN GAAL lijdt aan agressieve vorm van prostaatkanker

0

Louis van Gaal lijdt al geruime tijd aan agressieve prostaatkanker. De coach van het Nederlands elftal is inmiddels al 25 keer bestraald. Van Gaal over zijn ziekte: “Kijk, aan prostaatkanker ga je niet dood. Het zijn meestal de achterliggende ziektes waar je aan overlijdt. Maar het is wel een agressieve vorm.”

Dat Van Gaal lijdt aan een agressieve vorm van prostaatkanker vertelde hij zondagavond in het televisieprogramma Humberto. De 70-jarige Van Gaal heeft zijn spelers nog niet op de hoogte gebracht van zijn ziekte. De ziekte werd eind 2020 al geconstateerd, in 2021 werden de behandelingen gestart.


“Die weten het niet. Zij zien een bloos op mijn wangen en denken: wat een gezonde kerel is dat. Dat is natuurlijk niet zo”, zei Van Gaal in het programma van Humberto Tan. Van Gaal was daar te gast om zijn film LOUIS te promoten.

“Aan prostaatkanker ga je niet dood, althans, in negentig procent van de gevallen niet. Het zijn meestal andere onderliggende ziektes waaraan je dood gaat. Maar ik had een vrij agressieve vorm, ben 25 keer bestraald. Dan heb je wel een hoop management te doen, om dan door het leven te gaan.”


Dat er tot vandaag niets naar buiten is gekomen zegt volgens Van Gaal veel over zijn omgeving. “Ik kreeg wel een voorkeursbehandeling”, aldus de oud-coach van Ajax over zijn ziekenhuisbezoek. ,,Ik mocht door de achteringang en als ik naar een afspraak ging, mocht ik meteen naar een andere kamer als ik moest wachten. Een geweldige behandeling. Je zegt het ook tegen vrienden en familieleden en het zegt iets over mijn omgeving dat ze hun mond houden. Dat is wel knap.”

Van Gaal gaat eind dit jaar ondanks zijn ziekte met Oranje naar het WK voetbal in Qatar. “Ik heb ongelooflijk veel discipline en wilskracht. Ik kan het werk als bondscoach onder deze omstandigheden opbrengen omdat ik het leuk vind om met zo’n groep te werken. Dat beschouw ik als een cadeautje op latere leeftijd.”