Ajacied weer op vrije voeten -‘Quincy Promes zou neef 15000 euro zwijggeld geboden hebben’

0


Voetballer Quincy Promes is weer vrij. “De 28 jarige verdachte is heengezonden. Er zijn geen gronden hem voor te geleiden”, aldus de woordvoerder vanhet Openbaar Ministerie tegen Shownieuws . De Ajax-voetballer mag zijn proces nu in vrijheid afwachten.

Op internet gaat een foto rond van de wond die de neef van Quincy Promes zou hebben opgelopen nadat hij door de voetballer was gestoken op een familiefeest. De verwonding zou zo ernstig zijn dat artsen vrezen dat die neef, die nu in een rolstoel zou zitten, nooit meer zal kunnen lopen. Promes zou de neef 15.000 euro hebben geboden om af te zien van aangifte. Een aanbod dat door neef geweigerd werd. Een boze Promes zou daarop gedreigd hebben zijn familielid om te leggen, zo valt te lezen in het bericht bij de foto. Promes zou als hij dronken is eerder al, vooral vrouwen, hebben bedreigd.


Het waarheidsgehalte van het verhaal -en of de foto authentiek is- is niet te checken, maar zeker is wel dat de Ajax-aanvaller Quincy Promes sinds gisteren in de cel zit op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij. Promes zou eind juli in een loods in Abcoude, tijdens een familiefeest, ruzie hebben gekregen met een familielid. Die ruzie escaleerde zodanig dat Promes het slachtoffer met een mes zou hebben gestoken. Het slachtoffer raakte hierbij zwaargewond, onder meer aan zijn knie. Promes ontkent betrokken te zijn bij een steekpartij.

Volgens advocaat Manon Aalmoes was haar cliënt niet aanwezig toen de steekpartij plaatsvond, zo laat ze weten in een persbericht. “Promes was op het moment van het incident niet ter plaatse. Promes werkt volledig mee aan het onderzoek.”


Hoewel het steekincident al van juni dateert, duurde het tot november voordat de politie er van hoorde. De recherche kreeg een tip van het Team Criminele Inlichtingen (TCI) dat de voetballer bij een steekincident betrokken zou zijn zo schrijft het AD. Door het politieonderzoek kwam de recherche ook uit bij het slachtoffer, bevestigt diens advocaat Yehudi Moszkowicz desgevraagd. “Het slachtoffer heeft niet zelf de politie benaderd”, aldus Moszkowicz, die verder niet veel over de zaak kwijt kan. Wel kan hij bevestigen dat er een poging werd gedaan om de zaak onderling te regelen. “Er liep een civielrechtelijke aansprakelijkheidsprocedure. Meer kan ik er niet over zeggen.”

Promes is direct na de arrestatie in verzekering gesteld en zit in de cel. In verzekering wil zeggen dat hij maximaal drie dagen in de cel moet blijven. Daarna kan de voorlopige hechtenis nog eens worden verlengd.

Volgens De Telegraaf, de krant die het nieuws naar buiten bracht, zou Promes worden verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. De voetballer riskeert een gevangenisstraf van maximaal vier jaar.

Quincy Promes rekent een aantal omstreden Amsterdamse rappers tot zijn vriendenkring, waaronder Djaga Djaga, ook wel bekend als Jason L. veroordeeld tot 18 jaar van zijn rol bij een liquidatie. .

Op zijn zestiende werd Quincy Promes na zes jaar al weggestuurd bij de jeugdopleiding van Ajax. Aan zijn talent lag het niet. Hij was vanwege zijn gedrag niet langer te handhaven bij de voetbalclub, zo schrijft Het Parool.Tot die vriendenkring van de voetbalmiljonair hoort ook, zo weet de krant, rapper Djaga Djaga, ook wel bekend als Jason L. Die was al jong de frontman van de beruchte GreenGang uit Amsterdam-Zuidoost. Die Jason L. zit nu een gevangenisstraf uit van 18 jaar voor zijn rol bij de liquidatie van crimineel Abderrahim ‘Appie’ Belhadj, op de galerij van Bijlmerflat Kikkenstein. Promes trekt ook op met halfbroer Oshadix van Jason L., die eveneens furore maakt als rapper (en kickbokser)

Volgens de krant is er een filmpje waarop Quincy Promes en rapper Joey AK te zien en te horen zijn. Joey AK is de artiestennaam van Joël H. Onlangs eiste het Openbaar Ministerie 5 jaar cel tegen hem voor het martelen en ontvoeren van een Amsterdamse vrouw in het bijzijn van haar twee jonge kinderen. De rechtbank doet morgen, maandag, uitspraak in die zaak.

Quincy Promes is ook betrokken bij het kledingbedrijf Mask QP. ‘Door hard werken en knokken voor waar ik in geloof ben ik gekomen waar ik nu ben,’ zo stelt hij op de website. In een loods van dat bedrijf in Abcoude was in juli de steekpartij waarvoor Promes nu gearresteerd is. de voetballer zou een familielid in zijn knie  hebben gestoken, waardoor die langdurig uit de running zou zijn.

“Ik ben blij dat ik terug ben om nu bij Ajax de andere Quincy te tonen,” stelde Promes in 2019 bij zijn terugkeer bij Ajax, om aan te geven dat hij zijn wilde haren kwijt was. Promes wordt vandaag nog verhoord. waarna besloten wordt of hij in de cel moet blijven.

born: misdaadjournalist.nl