Absolute rust: André Hazes heeft ‘emotionele burn-out’

0

Beeld: SBS

André Hazes heeft een burn-out en zal de komende periode rust houden. De zanger, zo vertelt zijn manager, kampt met emotionele burn-out klachten en heeft tijd nodig om weer op krachten te komen. “Nu is het moment gekomen dat hij pas op de plaats maakt en eerst weer helemaal fit wordt.”


Zijn manager Sjoerd Bodewes, laat vandaag weten: “Hazes ging de afgelopen maanden door een roerige periode. Het gemis aan optredens, de onzekerheid die de corona pandemie met zich meegebracht hebben en de ontwikkelingen in zijn privéleven hebben een grote impact gehad.

Bodewes vervolgt met: “André is gewend een turbulent leven te leiden. Maar door de coronacrisis en ook de veranderingen in zijn leven stond opeens alles op zijn kop. Toch is hij de hele tijd doorgegaan met plannen maken. Nu is het moment gekomen dat hij pas op de plaats maakt en eerst weer helemaal fit wordt.”


Ook de concerten van André Hazes in Ahoy zijn verplaatst naar 2022. De zanger zou oorspronkelijk op 15 en 16 oktober optreden in Rotterdam, maar door corona heeft producent Medialane ze een jaar uitgesteld.

In 2018 kampte de zanger ook met een burn-out. Een jaar later zei hij dat hij zijn ‘lesje had geleerd’. ,,Ik hou echt van heel hard werken, maar ik vind het lekker als ik naar een vakantie toe kan werken. En dat is het verschil met vorig jaar. We trekken nu iedere keer op tijd aan de rem.’’

Met Hazes laatste liefde, Sarah van Soelen, gaat het ook niet goed. Influencer Yvonne Coldeweijer beweerde maandagmiddag op haar Instagram Stories dat Sarah vertrokken zou zijn naar een afkickkliniek in het Spaanse Alicante. Bij een foto van Sarah van Soelen, wachtend in de rij op een vliegveld, schrijft ze: “Er gaan nu stevige geruchten rond van meerdere kanten dat Sarah vrijdag is vertrokken naar een afkickkliniek in Alicante (in deze kliniek zat ze vorig jaar ook vanwege haar cokeverslaving). Ik vrees wel dat dit een gebed is zonder einde, als je omgeving niet clean is en niet met je wil meestrijden.”

Aan Shownieuws liett de familie van Sarah weten dat het bericht dat ze naar Spanje is vertrokken klopt, maar niet om af te kicken. “Sarah zit daar om helemaal tot zichzelf te komen. Ze leren haar hoe ze alle drukte moet managen, waar ze haar prioriteiten moet hebben en hoe ze bijvoorbeeld lelijke berichten moet negeren.”

De familie van Sarah zei ook dat ze al twee jaar geen drank en drugs heeft aangeraakt. “En dat is iets waar ze nog elke dag aan werkt en dat gaat heel goed. Ze zit nu in Spanje op een plek waar mensen komen met een burn-out of als het gewoon allemaal even te veel is. Ze zit daar om even op adem te komen en om middels therapie de juiste handvaten te krijgen om met alle aandacht om te gaan.”