‘Agenten om je te beschermen zijn er niet’: Johan Derksen showt zijn politienoodknop op tv

0

Johan Derksen heeft op tv de alarmknop laten zien die hij kreeg om in geval van nood  in te drukken om de politie te alarmeren als hij bedreigd wordt. Derksen: “Als je op die knop drukt, rent de politie als het goed is binnen de kortst mogelijke tijd hier binnen. Politieagenten om je te beschermen zijn er niet. Dit is dan een soort alternatief.”

Eind juli kreeg  Derksen van het Openbaar Ministerie, zoals hij zelf vertelde ‘dat er een bedreiginkje in de lucht hangt’. Derksen liet zich direct kritisch uit over het Openbaar Ministerie, dat volgens hem wel de mankracht heeft om de verdachten van de dodelijke schoppartij op Mallorca te ‘beschermen’. “Ik heb te maken met een bedreigingszaakje, ten opzichte van mij”, zei Derksen op 30 juli tijdens een uitzending van De Oranjezomer. “Ik ben door de officier van justitie gebeld dat er een bedreiginkje in de lucht hangt. Vervolgens krijg je dan te horen: ‘Dat is werk-gelieerd. Wij hebben de mankracht niet en wij hebben het budget niet om jou te beveiligen.’ Dus John de Mol heeft nu een paar uitstekende beveiligers voor mij.”


De analist van Veronica Inside liet zijn noodknop maandagavond zien op tv toen vaste gast Chris Woerts onthulde dat Feyenoord-voorzitter Toon van Bodegom sinds kort over zo’n knop beschikt in zijn auto. “Bedoel je zo’n knop, Chris? Nou, die heeft iedereen tegenwoordig hoor”, reageerde Derksen terwijl hij de knop uit zijn zak haalde. “Er is wel degelijk iets aan de hand. Als ik hoor dat in het noorden van Nederland alleen al 289 mensen bedreigd worden. Of die allemaal zo’n knop hebben weet ik niet. Maar als je op die knop drukt, rent de politie als het goed is binnen de kortst mogelijke tijd hier binnen. Die Ernst Kuipers (voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, red.) heeft ook al zo’n knop in zijn zak. Als mensen bedreigd worden… politieagenten om je te beschermen zijn er niet. Dit is dan een soort alternatief.”

Derksen ging op tv ook in op de aangifte van Steven Berghuis die van Feyenoord naar Ajax verkaste. “De politie heeft geen tijd om mensen te beschermen, maar die hebben al helemaal geen tijd om wizkids erop te zetten om eruit te zoeken wie die anonieme mensen op een zolderkamertje zijn”, aldus Derksen. “Hier moeten we mee leven. Na iedere uitzending worden wij ook afgemaakt. Ik kijk gewoon niet, dan heb je er ook geen last van. Dit lost niets op. Eigenlijk zegt hij: de regering moet ingrijpen. Nou, de regering heeft meer te doen dan een paar van dat soort idioten op te sporen die een mail naar Berghuis sturen.”