AFROJACK niet langer vervolgd voor belastingfraude

0

(Beeld: CP)

Nick van der Wall, dj Afrojack, wordt door het Openbaar Ministerie niet langer vervolgd voor belastingfraude.  Het onderzoek wordt geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. Afrojack maakte op advies van belastingadviseur Frank B., ook wel ‘fiscalist van de sterren’ genoemd, gebruik van fiscaalvriendelijke constructies via belastingparadijzen. Ook Linda de Mol, Patricia Paay, Kim Feenstra en dj Tiësto maken gebruik van de diensten van Frank B.


Van de Wall gold sinds 2018 als verdachte in een onderzoek tegen belastingadviseur Frank B. uit Amsterdam die zijn cliënten fiscaal vriendelijke constructies op belastingparadijzen Guernsey en Cyprus aanbood en die volgens de Belastingdienst frauduleus waren. Boven op zijn status als verdachte kreeg de dj te maken met navorderingsaanslagen van ruim €2 mln, zo schrijft het Financieel Dagblad vandaag.

Met het sepot door het OM vervalt de verdenking van valse belastingaangiften en is het strafrechtelijk onderzoek tegen hem beëindigd. Voor de navorderingsaanslagen heeft Van de Wall een schikking getroffen met de Belastingdienst.


Het onderzoek tegen belastingadviseur Frank B., die vanwege zijn beroemde cliënten ‘fiscalist van de sterren’ wordt genoemd, bevindt zich volgens een woordvoerder van het OM in een ‘afrondende fase’. Tot de klantenkring van B. behoorden naast Afrojack onder anderen Linda de Mol, Patricia Paay, Kim Feenstra en dj Tiësto.