Advocaten Ruinerwold-vader: ‘Jongste vijf kinderen willen het liefst terug naar de boerderij’

0

Een jaar geleden kwam aan het licht dat Gerrit-Jan van D. zes van zijn kinderen hun hele leven lang verborgen heeft gehouden voor de buitenwereld. Advocaten Robert Snorn en Jana Andonovski van de verdachte vader vertellen nu om schorsing en uiteindelijk beëindiging van het strafrechtelijk onderzoek tegen de vader. “In dat geval kan hij in theorie weer terug naar de kinderen. De vijf jongste kinderen zouden het liefst met vader terugkeren naar de boerderij in Ruinerwold.”

De verborgen kinderen en hun vader Gerrit-Jan van D. werden op 14 oktober 2019 door de politie ontdekt in een afsluitbare ruimte van een boerderij in Ruinerwold.Klusjesman Josef B. staat bij het hek van de boerderijalsde politie arriveer en wil die politie tegenhouden. Hij wordt gearresteerd.


Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Gerrit-Jan van D. van vrijheidsberoving en van het benadelen van de gezondheid van anderen, ofwel mishandeling van zijn negen kinderen. Volgens het OM zijn de kinderen  onder psychische dwang zijn vastgehouden door hun vader. Twee van de drie oudste kinderen zou de vader ook seksueel hebben misbruikt.

Een jaar na de politie-inval in de boerderij vertellen advocaten Robert Snorn en Jana Andonovski van de verdachte vader voor het eerst in de Leeuwarder Courant uitvoerig over de geruchtmakende zaak van het geïsoleerde gezin in de boerderij in Ruinerwold.


LEES HIER: Advocaten uit Heerenveen staan Ruinerwold-vader bij: ‘Jongste vijf kinderen willen het liefst terug naar de boerderij’